Hrnčekový recept na tvarohovo-kakaový koláč ,,Himaláje“! Taký výborný, že mu nikto neodolá…

Ingrediencie:

Na prvé cesto:

2 hrnčeky hladkej múky
1 hrnček cukru
1 hrnček mlieka
1/2 hrnčeka oleja
1 vrecúško prášok do pečiva
2 lyžice kakaa
2 ks celé vajcia
citrónová kôra

Na druhé cesto:
500 g tvarohu
1 hrnček cukru
1/2 hrnčeka mlieka
1 vrecúško vanilkového cukru
2 ks celé vajcia
1 ks vanilkový puding

Postup:

1. Pripravíme prvé cesto; vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, postupne pridáme olej, potom aj ostatné ingrediencie
2. Pripravíme druhé cesto; vajíčka vyšľaháme s cukrom, pridáme ostatné ingrediencie, vrátane pudingu, ktorý sa dáva sypký, nie uvarený
3. Na tukom vymastený plech nalejeme najprv 1 /2 prvého cesta, naň nalejeme lyžicou, pomaly druhé, tvarohové cesto, nakoniec na plech nalejeme zvyšok prvého cesta
4. Pečieme v rúre vyhriatej na 175-180 ° C tak 35-40 minút.

You Might Also Like