HRNČEKOVÝ recept na šťavnatý babičkin tvaroháčik!

Zdieľať článok na

Budeme potrebovať: 

5 ks žĺtka,

1 hrnček (250 ml) kr. cukru,

1 hrnček oleja,

1 hrnček mlieka,

2 hrnčeky polohrubej múky,

1 balíček vanilkového cukru,

1 balíček prášku do pečiva,

štipka soli.

Na náplň:

800 g tvarohu,

250 g kr. cukru,

2 balíčky vanilkového cukru,

1 citrón – použijeme kôru,

1 balíček vanilkového pudingu,

sneh z 5 bielkov.

Postup: Všetky „suché“ suroviny zmiešame v miske. V druhej miske vymiešame žĺtky s cukrom do peny, pridáme mlieko a olej a nakoniec aj zmiešané „suché“ suroviny. Spojíme a polovicu cesta nalejeme na plech (30 x 40 cm), ktorý sme vymazali tukom a vypypali hrubou múkou. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov. Kým sa pečie jedna polovica cesta, pripravíme si plnku. Bielka vyšľaháme do tuhého snehu. V druhej miske vymiešame všetky ostatné suroviny a jemne vareškou primiešame vyšľahaný sneh. Keď máme pripravenú plnku, cesto z rúry vyberieme opatrne navrstvíme plnku a vylejeme aj druhú polovicu cesta. Pečieme ďalších 30 minút a kontrolujeme špáradlom. Upečený koláč vyberieme, necháme vychladnúť v plechu a pred podávaním vrch posypeme práškovým cukrom.


Zdieľať článok na

You Might Also Like