Hrnčekové knedle bez droždia a kysnutia, lepšiu prílohu si nevieme ani predstaviť!

Zdieľať článok na

Prísady:

  • 4 žemle (20dkg)
  • 2dl mlieka
  • 4 vajíčka
  • 8 pl polohrubej múky
  • 1 čl soli
  • masť alebo maslo na potretie hrnčekov
  • 4 hrnčeky

Príprava:

Žemle nakrájame na kocky, mlieko zmiešame so žĺtkami a soľou a nalejeme na žemle. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh a primiešame do žemľovej zmesi spolu s múkou. Hotové cesto rozdelíme do hrnčekov.

Do hrnca dáme variť trochu vody, budeme potrebovať aj nejakú podložku.

Cesto nesmie byť vo vode, zakryjeme pokrievkou a paríme ich 25 minút.

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.


Zdieľať článok na

You Might Also Like