Ak milujete orientálnu kuchyňu a hľadáte jednoduchý a rýchly recept na chrumkavú zemiakovo-zeleninovú pochúťku, tento recept je práve pre vás! S nami si pripravíte chrumkavé zemiakové hranolky, ktoré potešia vaše chuťové poháriky.
Chrumkavá zemiakovo-zeleninová pochúťka
Potrebujeme:
- 400 g zemiakov (2 zemiaky)
- 120 g mrkvy (1 kus)
- 20 g jarnej cibuľky
- 2 vajcia
- 1/2 ČL korenia
- 1/2 ČL soli
- 1/2 ČL chilli v prášku
- 3 PL kukuričného škrobu
- 3 PL hladkej múky
Postup:
- Nastrúhajte zemiaky na tenké plátky do misky.
- Pridajte nastrúhanú mrkvu, zalejte vodou a dôkladne premyjte.
- Vytlačte prebytočnú vodu a nastrúhanú zeleninu nakrájajte na menšie kúsky. Pridajte do väčšej misy.
- Do misy pridajte nadrobno nakrájanú cibuľku, vajcia, korenie, soľ, chilli, kukuričný škrob a múku. Všetky prísady dôkladne premiešajte.
- Lyžičkou naberte zmes a vytvarujte do guľky. Vložte ju do horúceho oleja v panvici.
- Smažte hranolky po dobu 7 minút, kým nebudú chrumkavé. Vyberte ich na papierovú servítku, aby odkvapkali prebytočný olej.
- Chrumkavé hranolky sú hotové! Servírujte a vychutnajte si túto lahodnú pochúťku.
Vyskúšajte tento jednoduchý a rýchly recept na chrumkavé zemiakovo-zeleninové hranolky, ktorý je ideálny pre milovníkov orientálnej kuchyne. S týmto receptom si pripravíte lahodnú a nevšednú pochúťku, ktorá zaujme nielen svojou výnimočnou chuťou, ale aj vzhľadom. Vychutnajte si túto zemiakovo-zeleninovú delikatesu so svojimi blízkymi a potešte ich nevídanou chuťovou kombináciou. Dobrú chuť!
Videorecept:
https://youtu.be/YCqY69tN4aw
zdroj: Cooking Kun