Hotové skôr, ako by ste stihli zabehnúť do pekárne: Jednoduché a chutné cesnakové žemle

Zdieľať článok na

Perfektné do polievky alebo len tak, s domácou pomazánkou, syrom a šunkou. Navyše, tieto žemličky pripravíte skutočne bleskovo.

Tieto domáce žemle sú nielen jednoduché na prípravu ale aj skvele chutia! Presvedčte sa sami!

Ingrediencie:

1 šálku vody
3 lyžice slnečnicového oleja
10 g droždia
3 strúčiky cesnaku
1 lyžica cukru
Štipka soli
3 šálky múky (hladká)

Postup:

1) Zmiešame si olej, cukor, soľ, droždie a múku v stredne veľkej miske.

2) Vymiesime si elastické cesto a postupne doň pridávame aj vodu. Celé cesto miešame vareškou a následne ešte rukami.

3) Z cesta si vytvoríme gule o veľkosti jablka.

4) Guľu vyskladáme na plech vymastený olejom a vyložený papierom na pečenie. Guľu prikryjeme utierkou a necháme odležať 5 minút.

5) Teraz už len pečieme v rúre na 180 stupňov do zlatista.

6) Vyberieme žemle z rúry a potrieme cesnakom. Môžeme ich aj posypať obľúbenými bylinkami. Máme hotovo! Dobrú chuť!

 

Zdieľajte tento báječný recept na cesnakové žemle aj s vašimi priateľmi!


Zdieľať článok na

You Might Also Like