Honosný kráľovský koláč vhodný pre každú oslavu, po ktorom sa len tak zapráši!

Zdieľať článok na

Na kráľovský koláč budeme potrebovať nasledovné:

Suroviny na cesto :
400g polohr. múky,
1 prášok do pečiva,
150 g práš. cukru,
250g Palmarín,
4 žĺtka,
1KL postrúhaná citr. kôra,
1PL pochúť. kyslej smotany

Postup:
1)
 Všetky suroviny zmiešame na hladké cesto, zabalíme do potr. fólie a dáme na 20 minút do mrazáku.

2) Potom cesto vyberieme, rozdelíme na dve polovice a jednu dáme naspäť do mrazáku.

3) Plech potrieme olejom, cesto vyvaľkáme a preložíme na plech, rukami ho roztlačíme na celú plochu aj boky, aby plnka nevytiekla.

4) Rozmixujeme piškoty, ktoré dáme na cesto, aby ho plnka nepremočila.

Plnka:
3 x180g pochuť. kyslá smotana 16%, 3x vanilkový cukor,

Postup:
1)
 1 pudingový prášok smotanový a 1 kopcovitú PL kukuričného škrobu (maizeny) vymiešame na hladko a jemne vmiešame sneh zo 4 bielkov.

2) Plnku natrieme na rozmixované piškoty, uhladíme a nastrúhame druhú polovicu cesta.

3) Pečieme na 180 stupňov asi 25-30 minút

 

zdroj: facebook.com / Ivka Luigi Margotka


Zdieľať článok na

You Might Also Like