Holandský rezeň si zamilujete! Neuveriteľne jednoduchý a veľmi chutný obed!

Holandský rezeň je vynikajúce jedlo, ktoré si zamilujete už po prvej ochutnávke. Tento jednoduchý a chutný recept je ideálny na obed pre celú rodinu. Vychutnajte si ho s pretlačenými zemiakmi a ľadovým šalátom v sladkokyslom náleve.

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčového bôčika
  • 180 g syru gouda
  • 15 g soli
  • mleté čierne korenie podľa chuti
  • 15 g petržlenovej vňati
  • 1 vajce
  • 1 dl mlieka

Na obalenie:

  • 2 vajcia
  • 1 dl mlieka
  • hladká múka
  • strúhanka

Na prílohu:

  • zemiaky
  • maslo
  • soľ

Na šalát:

  • ľadový šalát
  • soľ
  • ocot
  • cukor
  • mleté korenie

Na vyprážanie:

  • repkový olej

Postup:

  1. Bravčový bôčik nakrájame na hrubšie plátky a rozmelieme do misy.
  2. Pridáme nastrúhaný syr gouda, soľ, čierne korenie, nasekanú petržlenovú vňať, vajce a mlieko do mäsovej zmesi.
  3. Zmes dôkladne premiešame a necháme odpočívať v chladničke asi 30 minút.
  4. V tanieri rozbijeme vajcia, pridáme mlieko a metličkou premiešame.
  5. S navlhčenými rukami vytvarujeme mäsovú hmotu do tvaru reznov.
  6. Rezeň obalíme v múke, namočíme do vajíčka a obalíme v strúhanke.
  7. Ošúpané zemiaky nakrájame na kocky, pridáme soľ a zalejeme vodou. Varíme, kým nie sú mäkké.
  8. Po uvarení pridáme maslo na teplé zemiaky a roztlačíme ich.
  9. Ľadový šalát nakrájame na menšie kúsky a pridáme do misky s vodou, soľou, octom, cukrom a korením. Premiešame.
  10. Do panvice nalejeme olej, vložíme rezne a opečieme ich do zlatista na oboch stranách.
  11. Po vysmažení vyberieme rezne a položíme ich na tanier vystlaný servítkou, aby sa odtokol prebytočný tuk.
  12. Keď rezeň vychladne, podávame ho so šalátom a zemiakovou kašou. Dobrú chuť
Video recept:

zdroj: Recepty bez brepty

You Might Also Like