Halušky s kapustou a slaninou: Takto ich pripravovala naša babička. Tento recept má už viac ako 100 rokov!

Pripravte si vynikajúce a jednoduché jedlo z obľúbeného receptu starej mamy, ktorý má už viac ako 100 rokov. Táto stará sedliacka klasika sa teší veľkému úspechu aj v dnešných dňoch. Máme pre vás recept, ktorý vám prinesie úžasnú chuťovú spomienku na detstvo a zároveň sa rýchlo pripravuje.

Recept: Halušky s kapustou a slaninou

Ingrediencie:

  • 1 kg zemiakov (4 väčšie zemiaky)
  • 300 gramov múky (moja babička používa zmes hladkej a polohrubej múky)
  • 350 gramov kyslej kapusty
  • 1-2 cibule
  • 2 ČL soli
  • 150 gramov údenej slaniny (voliteľné)
  • 150 g tučnej slaniny

Postup:

  1. Ak používate údenú slaninu, nakrájajte ju na kúsky a na panvici osmažte. Keď je slaninka opečená, odložte ju na stranu.
  2. Nachystajte tučnú slaninu a nakrájajte ju na kocky. Na čistej panvici si túto slaninu nechajte „vyškvariť“.
  3. Keď je slaninka vyškvarená, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľku a spolu restujte.
  4. K slanine a cibuli pridajte kyslú kapustu. Podľa potreby ju môžete pred prípravou zliať. Spolu restujte.
  5. Nastrúhajte zemiaky pomocou kuchynského robota alebo ručne. Z postrúhaných zemiakov je dobré opatrne zliať vodu.
  6. Zmiešajte nastrúhané zemiaky s múkou a lyžičkou soli. Vymiešajte jednotné cesto.
  7. Do vody dajte 1 lyžičku soli a pomocou haluškovača hádžte do vody halušky. Varíme, kým halušky nezačnú plávať na hladine.
  8. Halušky zlejeme a zmiešame s kapustovou zmesou na panvici. Nakoniec pridáme aj orestovanú slaninku.
  9. Podávame a prajeme vám dobrú chuť!

Videorecept:

zdroj: Einfache Rezepte

You Might Also Like