Gugla – prastarý recept zo zemiakov, lepší ako zemiakové placky. Je to jednoduché, ale skutočne výborné jedlo zo zemiakov a údeného mäska.

Spread the love

Potrebujeme:

1.5 kg zemiakov
150 ml oleja
400 g údeného mäsa – nakrájané na kocky
4 strúčiky cesnaku
150 ml mlieka
4 lyžice hladkej múky
soľ
korenie
majoránka
bravčová masť

Postup:

Zemiaky očistíme a do veľkej misy nahrubo nastrúhame. Pridáme mäso, cesnak (nakrájaný nadrobno, alebo prelisovaný), soľ a korenie. Premiešame a prípadne scedíme prebytočnú šťavu. Nakoniec do zmesi vmiešame múku a mlieko, premiešame a navrstvíme na plech vymazaný bravčovou masťou.

Použiť možno aj zapekaciu misku, z tej ale nebude mať z tejto dobroty tak chrumkavé dno. Vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov a pečieme 30 minút. Keď začína mať ružovú chrumkavú kôrku, teplotu stiahnite na 200 stupňov a pečieme ďalších asi 30 minút.

Po vybratí z rúry necháme 15 minút odležať a následne krájame. Podávame s kyslou kapustou alebo uhorkou.

Želáme vám dobrú chuť!

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like