Predstavujeme vám vynikajúci recept na večeru zo zemiakov a niekoľkých ďalších ingrediencií, ktorý je rýchly a jednoduchý na prípravu.
Táto lahodná pochúťka bude pripravená na stole za pár minút a podľa priloženého videa ju zvládne pripraviť každý.
Ingrediencie:
- Malé zemiaky (asi 65-75 g. Veľkosť malého vajíčka)
- Cherry Paradajky
- Paradajková omáčka
- Mozzarella syr
- Kukuričný škrob
Postup:
- Paradajky nakrájame na plátky.
- Zemiaky si dobre umyjeme, ale nešúpeme.
- Zemiaky dáme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme štipku soli a varíme, kým nezmäknú (otestujeme vidličkou).
- Zemiaky scedíme a necháme ich dobre odkvapkať.
- Pracovnú dosku posypeme kukuričným škrobom.
- Zemiaky preložíme na dosku posypanú škrobom a roztlačíme.
- Roztlačené zemiaky posypeme aj zvrchu kukuričným škrobom.
- Panvicu s hrubším dnom potrieme olejom a necháme zahriať.
- Roztlačené zemiaky preložíme na panvicu, necháme ich zapiecť dozlatista z jednej strany a potom ich obrátime.
- Potrieme zemiaky paradajkovou omáčkou, uložíme na nich plátky paradajok a posypeme strúhaným syrom.
- Necháme syr rozpustiť a potom sú zemiaky pripravené na podávanie.
Dobrú chuť!
Video návod:
zdroj: 쿠킹하루 Cooking Haru 🙂