Francúzske karamelové kocky – keď sa naučíte tento karamelový krém, iné už chcieť nebudete.

Spread the love

Slávnostné francúzske karamelové kocky, ktoré zvládne pripraviť aj začiatočník v pečení. Nebojte sa karamelovej šľahačky, je to úplne jednoduché, len treba dodržať postup a nechať v chladničke hmotu odpočívať aj celú noc. Vtedy sa vám lepšie vyšľahá a bude tuhšia. Chválil každý, kto ochutnal a verím, že bude chutiť aj vám. Určite sa nebojte a vyskúšajte tieto rezy.

Suroviny:

Cesto:
6 ks vajce
6 pl kr. cukor
1 pl kakao
5 pl polohrubá múka
1 ks prášok do pečiva
50 ml olej

Plnka:
1 l voda
3 ks zlatý klas / vanilkový puding
130 g kr. cukor
1 ks vanilkový cukor
2 pl kakao
7 ks bielka

Karamelový krém:

4 pl kr. cukor
300 ml mlieka

2 bal. šľahačka v prášku

Postup prípravy:

Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme olej, žĺtky a zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva a kakao.
Cesto rovnomerne rozotrieme na vymastený a múkou posypaný plech a upečiem. Pečiem pri teplote 180 stupňov dozlatista. Cca 25-30 minút.

Väčšiu časť vody dám zovrieť, pridám 70 g kr. cukor a vanilkový cukor a vo zvyšnej vode rozmiešame zlatý klas alebo vanilkový puding a uvarím kašu.

Do horúcej kaše potupne zamiešame sneh zo 7 bielkov a 60 g cukru.
Do polovice plnky vmiešame kakao.
Na cesto natriem najprv svetlú a potom tmavú plnku.

Karamelový krém:
Cukor necháme skaramelizovať, zalejeme mliekom a rozvaríme. Dáme do chladničky na niekoľko hodín alebo na celú noc.
Potom do toho pridáme šľahačku v prášku a vyšľaháme. Natrieme na náplň a ozdobíme nastrúhanou čokoládou.

You Might Also Like