Ak ste milovníkmi sladkých potešení, pravdepodobne stále hľadáte nové a vzrušujúce recepty, ktoré by ste mohli vyskúšať. Máme pre vás skvelý tip – Jánošíkove rezy! Tento krémový a svieži dezert bude ozdobou každej oslavy a zaručene pritiahne všetky zraky.
Dnes sa s vami podelíme o tento vynikajúci recept, ktorý sme objavili na kanáli Prosty przepis. Pripravte sa na výrobu rezu, ktorý nezostane nepovšimnutý.
Potrebujete tieto ingrediencie:
Pre korpus:
- 4 vajcia
- ½ šálky práškového cukru
- 1 lyžica kakaa
- ½ šálky hladkej múky
- ½ šálky zemiakového škrobu
- 1 lyžička prášku do pečiva
Pre krém:
- 2 balíčky smotanového pudingu
- 700 ml mlieka
- 2-3 lyžice kryštálového cukru
- 200 g masla
- Šťava z polovice citróna
Pre želatínu:
- 2 balíčky červenej želatíny v prášku
- Voda
- 450 g mrazených ríbezlí
Pre šľahačkový krém:
- 500 ml smotany na šľahanie
- 250 g mascarpone
- ½ šálky práškového cukru
- 1 stužovač do šľahačky
Pre polevu:
- 50 g mliečnej čokolády
- ¼ šálky smotany na šľahanie
Voliteľné:
- Strúhaná čokoláda
Použijte formu s rozmermi 24×24 cm. Na zavlaženie korpusu môžete použiť čaj alebo kávu.
Postup:
- Korpus: Bielky vyšľahajte s cukrom na sneh a potom vmiešajte žĺtky. Nakoniec ručne vmiešajte všetky sypké prísady a vymiešajte jednotné cesto. Cesto rozložte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte pri teplote 180 stupňov asi 15 minút.
- Korpus prekrojte na dva pláty. Prvý plát položte do formy a polomocou lyžice pokropíte čajom alebo kávou, aby dostatočne nasiakol.
- Krém: Z mlieka a pudingu uvaríte krém podľa návodu na obale. Zmäknuté maslo vyšľahajte s cukrom a potom vmiešajte do vychladnutého pudingu. Túto zmes dôkladne prešľahajte. Pudingový krém potom navrstvíte na prvý plát cesta.
- Želatína: Želatínu pripravíte klasicky podľa návodu na obale – necháte napučať a potom ju zahrievaním rozpustíte. Do horúcej želatíny pridáte ríbezle a dobre premiešate. Túto zmes nanesiete na pudingový krém.
- Na želatínu uložíte druhý plát cesta a opäť pokropíte čajom alebo kávou.
- Šľahačkový krém: Smotanu na šľahanie vyšľahajte s cukrom, mascarpone a stužovačom. Túto zmes nanesiete na cesto a uhladíte.
- Poleva: Na plameni zahrejete smotanu a v nej rozpustíte čokoládu. Túto polevou ozdobíte vrch dezertu a necháte dobre stuhnúť.
- Voliteľne môžete rez posypať strúhanou čokoládou.
A to je všetko! Teraz už len prajeme dobrú chuť a užite si tento úžasný zákusok.
Pokiaľ sa vám tento recept páčil, nezabudnite sa prihlásiť na odber noviniek a sledovať nás na sociálnych sieťach, kde pravidelne zverejňujeme nové a vzrušujúce recepty.
Video recept:
zdroj: Prosty przepis na