Fenomenálne rezy Kinder Pingui: V strede s ľahkou krehkou čokoládou a vláčnym krémom!

Zdieľať článok na

Výborné a lahodné rezy Kinder. V strede krehká čokoláda s vláčny krémom. Obľúbené medzi deťmi, ale aj dospelými. Mňam!

Suroviny:

Cesto:

6 vajec
8 lyžíc cukru
10 lyžíc oleja
10 lyíic mlieka
3 lyžice kakaa
10 lyžíc polohrubej múky
1 sáčok kypriaceho prášku do pečiva

Krém:

1 liter mlieka
9 lyžíc kukuřičného škrobu (Gustin)
1 sáčok vanilkového cukru
80 g masla
125 ml smotany na šľahanie
10 lyžíc cukru
čokoládová poleva
500 ml smotany na šľahanie
250 g horúcej čokolády

Postup prípravy:

Cesto:

Bielka vyšľaháme do pevnej peny, pridáme cukor, žĺtky, olej, mlieko, kakao a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pečieme asi 30 minút. pri 150 ° C. Po vychladení cesto vodorovne prerezať.

Krém:

Trochu mlieka (asi 2 dcl) zmiešame s kukuričným škrobom a cukrom. Zvyšok mlieka dáme zovrieť a zamiešame pripravenú škrobovú zmes. Uvaríme hustý puding. Ak vám hmota nezhustla, pridáme viac škrobu. Keď je vlažný, pridáme maslo a vyšľahanú šľahačku.

Čokoládová poleva:

Smotanu na šľahanie dáme ohriať na platňu, keď zviera, zložíme z ohňa. Pridáme čokoládu a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí.
Na prvý plát cesta dáme polovicu bieleho krému a pol čokoládovej polevy a necháme v chladničke kým čokoláda stuhne. Potom dáme druhú polovicu bieleho krému, prikryjeme druhým plátom a hore nalejeme zvyšok čokoládovej polevy. Vrch posypeme orieškami.

Zdroj: Coolinarika


Zdieľať článok na

You Might Also Like