FAŠÍRKY už nevysmážam: Takto ich pripravuje moja svokra a nikdy sa ich nevieme dojesť!

Ak ste fanúšikom klasických vysmážaných fašírok, tento recept vás presvedčí o tom, že existuje lepšia alternatíva. Farebná roláda z rúry je chutným a zdravším riešením, ktoré navyše vyžaduje menej práce.

Ingrediencie:

Na roládu:

  • 500 g mletého mäsa
  • 2 vajcia
  • soľ
  • 5 g tymianu
  • 5 g červenej mletej papriky
  • 50 g strúhanky
  • maslo na vymastenie

Na vaječný plát:

  • 3 vajcia
  • soľ podľa chuti
  • 50 g mrazeného hrášku
  • 100 g cherry paradajok
  • plech s rozmerom 28 x 18 cm

Na omáčku:

  • 30 g kečupu
  • 15 g sójovej omáčky

Postup:

  1. Do misy si vložíme mleté mäso, pridáme 2 vajcia, soľ, tymian, červenú mletú papriku a strúhanku. Všetko dôkladne rukou premiešame.
  2. Zoberieme si podlhovastý pekáč, ktorý vymastíme a navrstvíme hmotu z mletého mäsa, ktorú lyžicou uhladíme.
  3. Do samostatnej misky si rozklepneme 3 vajcia, osolíme a rozmiešame metličkou.
  4. Plech na pečenie s rozmerom 28 x 18 cm si vystelieme papierom na pečenie a vylejeme naň pripravenú vaječnú zmes, pričom zeleninu rovnomerne rozložíme.
  5. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme 15 minút pri teplote 180 °C.

6. Upečený vaječný plát prekrojíme na polovicu, jednu časť položíme na zmes mletého mäsa a prikryjeme opäť vrstvou z mletého mäsa.

  1. Takto isto navrstvíme aj druhú časť vaječného plátu, ktorý znovu prikryjeme mäsovou zmesou.
  2. Vrch uhladíme a potrieme omáčkou z kečupu a sójovej omáčky.
  3. Pečieme 30 minút pri teplote 180 °C.
  4. Teraz stačí už len nakrájať a chutný bleskový obed je na stole.

Dobrú chuť!

zdroj: Cookrate – Meat Recipes

You Might Also Like