Ak ste fanúšikom klasických vysmážaných fašírok, tento recept vás presvedčí o tom, že existuje lepšia alternatíva. Farebná roláda z rúry je chutným a zdravším riešením, ktoré navyše vyžaduje menej práce.
Ingrediencie:
Na roládu:
- 500 g mletého mäsa
- 2 vajcia
- soľ
- 5 g tymianu
- 5 g červenej mletej papriky
- 50 g strúhanky
- maslo na vymastenie
Na vaječný plát:
- 3 vajcia
- soľ podľa chuti
- 50 g mrazeného hrášku
- 100 g cherry paradajok
- plech s rozmerom 28 x 18 cm
Na omáčku:
- 30 g kečupu
- 15 g sójovej omáčky
Postup:
- Do misy si vložíme mleté mäso, pridáme 2 vajcia, soľ, tymian, červenú mletú papriku a strúhanku. Všetko dôkladne rukou premiešame.
- Zoberieme si podlhovastý pekáč, ktorý vymastíme a navrstvíme hmotu z mletého mäsa, ktorú lyžicou uhladíme.
- Do samostatnej misky si rozklepneme 3 vajcia, osolíme a rozmiešame metličkou.
- Plech na pečenie s rozmerom 28 x 18 cm si vystelieme papierom na pečenie a vylejeme naň pripravenú vaječnú zmes, pričom zeleninu rovnomerne rozložíme.
- Vložíme do predhriatej rúry a pečieme 15 minút pri teplote 180 °C.
6. Upečený vaječný plát prekrojíme na polovicu, jednu časť položíme na zmes mletého mäsa a prikryjeme opäť vrstvou z mletého mäsa.
- Takto isto navrstvíme aj druhú časť vaječného plátu, ktorý znovu prikryjeme mäsovou zmesou.
- Vrch uhladíme a potrieme omáčkou z kečupu a sójovej omáčky.
- Pečieme 30 minút pri teplote 180 °C.
- Teraz stačí už len nakrájať a chutný bleskový obed je na stole.
Dobrú chuť!
zdroj: Cookrate – Meat Recipes