Fantastický nepečený koláč JABLČNIK zo sušienok! Nie je časovo náročný, potrebujete len pár ingrediencií a výsledok je úžasný!

Nezáleží na tom, či je víkend alebo pracovný týždeň, všetci máme z času na čas chuť na niečo sladké a rýchle. Tento dezert je ideálny na každú príležitosť. Nie je to časovo náročné, potrebujete len pár ingrediencií a výsledok je úžasný. Dokonalý letný dezert s kopčekom zmrzliny vás osvieži alebo v zime zahreje s hrnčekom teplého mlieka.

Všetko, čo potrebujete:

2 veľké balenia maslových sušienok
Približne 2 kg sladkých jabĺk
Pohár mlieka
2 čajové lyžičky škorice
1 čajová lyžička mletého alebo čerstvého strúhaného zázvoru
3 lyžičky hnedého cukru (2 lyžičky na jablká a jedna na čokoládovú polevu)
1 nádoba mandľových vločiek
3 čajové lyžičky kakaa
1/4 kocky masla (rozpusteného)
1 vajce

Príprava:

Jablká ošúpeme, rozkrojíme na štvrtiny a odstránime jadrovníky. Môžete ich nakrájať na tenké plátky alebo nastrúhať na strúhadle. Na panvici rozpustite 2 lyžičky hnedého cukru a keď získa zlatistú farbu, pridajte jablká. Po niekoľkých minútach pridajte škoricu a zázvor a nechajte na miernom ohni asi 25 minút, aby jablká zmäkli. Potom ich nechajte vychladnúť. Kým jablká chladnú, vyšľahajte vajcia s jednou lyžičkou hnedého cukru a potom do zmesi pridajte 3 lyžičky kakaa. Potom prilejte rozpustené maslo a miešajte, kým sa nevytvorí zamatová čokoládová poleva. Mandľové lupienky krátko opečte na suchej panvici. Na panvicu dajte 1 vrstvu sušienok namočených v mlieku. Potom vložte časť jablkovej náplne a postup zopakujte. Vrstva sušienok musí zostať na vrchu. Polejeme čokoládovou polevou a posypeme mandľovými lupienkami. Koláč môžete dať do chladničky a nechať ho tam cez noc, alebo ho môžete podávať po 3 hodinách v chladničke.

Zdieľajte tento úžasný recept so svojimi priateľmi!

You Might Also Like