Fantastický LETNÝ koláč JÁNOŠÍK s ovocím a šľahačkou je najlepší, TOP RECEPT!

Ak ste milovníkmi sladkých potešení, pravdepodobne stále hľadáte nové a vzrušujúce recepty, ktoré by ste mohli vyskúšať. Máme pre vás skvelý tip – Jánošíkove rezy! Tento krémový a svieži dezert bude ozdobou každej oslavy a zaručene pritiahne všetky zraky.

Dnes sa s vami podelíme o tento vynikajúci recept, ktorý sme objavili na kanáli Prosty przepis. Pripravte sa na výrobu rezu, ktorý nezostane nepovšimnutý.

Potrebujete tieto ingrediencie:

Pre korpus:

  • 4 vajcia
  • ½ šálky práškového cukru
  • 1 lyžica kakaa
  • ½ šálky hladkej múky
  • ½ šálky zemiakového škrobu
  • 1 lyžička prášku do pečiva

Pre krém:

  • 2 balíčky smotanového pudingu
  • 700 ml mlieka
  • 2-3 lyžice kryštálového cukru
  • 200 g masla
  • Šťava z polovice citróna

Pre želatínu:

  • 2 balíčky červenej želatíny v prášku
  • Voda
  • 450 g mrazených ríbezlí

Pre šľahačkový krém:

  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 250 g mascarpone
  • ½ šálky práškového cukru
  • 1 stužovač do šľahačky

Pre polevu:

  • 50 g mliečnej čokolády
  • ¼ šálky smotany na šľahanie

Voliteľné:

  • Strúhaná čokoláda

Použijte formu s rozmermi 24×24 cm. Na zavlaženie korpusu môžete použiť čaj alebo kávu.

Postup:

  1. Korpus: Bielky vyšľahajte s cukrom na sneh a potom vmiešajte žĺtky. Nakoniec ručne vmiešajte všetky sypké prísady a vymiešajte jednotné cesto. Cesto rozložte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte pri teplote 180 stupňov asi 15 minút.
  2. Korpus prekrojte na dva pláty. Prvý plát položte do formy a polomocou lyžice pokropíte čajom alebo kávou, aby dostatočne nasiakol.
  3. Krém: Z mlieka a pudingu uvaríte krém podľa návodu na obale. Zmäknuté maslo vyšľahajte s cukrom a potom vmiešajte do vychladnutého pudingu. Túto zmes dôkladne prešľahajte. Pudingový krém potom navrstvíte na prvý plát cesta.
  4. Želatína: Želatínu pripravíte klasicky podľa návodu na obale – necháte napučať a potom ju zahrievaním rozpustíte. Do horúcej želatíny pridáte ríbezle a dobre premiešate. Túto zmes nanesiete na pudingový krém.
  5. Na želatínu uložíte druhý plát cesta a opäť pokropíte čajom alebo kávou.
  6. Šľahačkový krém: Smotanu na šľahanie vyšľahajte s cukrom, mascarpone a stužovačom. Túto zmes nanesiete na cesto a uhladíte.
  7. Poleva: Na plameni zahrejete smotanu a v nej rozpustíte čokoládu. Túto polevou ozdobíte vrch dezertu a necháte dobre stuhnúť.
  8. Voliteľne môžete rez posypať strúhanou čokoládou.

A to je všetko! Teraz už len prajeme dobrú chuť a užite si tento úžasný zákusok.

Pokiaľ sa vám tento recept páčil, nezabudnite sa prihlásiť na odber noviniek a sledovať nás na sociálnych sieťach, kde pravidelne zverejňujeme nové a vzrušujúce recepty.

Video recept:

zdroj: Prosty przepis na

You Might Also Like