Dnes Vám predstavím náš obľúbený koláč. Toto je najlepšia bublanina na svete. Robíme ju s tvarohom a akýmkoľvek ovocím, ktoré nájdete doma.
Je fantasticky lahodná, vláčna a tak chutí, že Vám bude jeden kúsok určite málo.
Čo budeme potrebovať:
- 3 vajcia
- 200 mlieka
- 200 ml oleja
- 1 hrnček cukor kryštál (250 ml)
- 2 hrnčeky polohrubej múky (250 ml)
- 1 bal. kypriaci prášok do pečiva
- Plech s rozmermi 36 × 26 cm
Na tvarohovú náplň:
- 1 tvaroh
- 1 menšie vajce
- práškový cukor
Postup prípravy
Cesto vymiešame – najskôr vajcia s cukrom, potom postupne tekuté prísady a nakoniec sypké, a nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie.
Na cesto uložíme ľubovoľné ovocie – výborné sú aj kyslejšie bobuľovité plody. Ja používam ríbezle, ale čučoriedky sú tiež vynikajúce.
Na tvarohovú plnku len vymiešame tvaroh s vajíčkom a osladíme podľa chuti – môžeme pridať aj 1-2 lyžice kyslej smotany.
Medzi ovocie lyžicou vrstvíme tvarohovú náplň.
Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 stupňov pečieme asi 30-35 minút.
Prajeme Vám dobrú chuť!