Fantasticky lahodná tvarohová bublanina: Cesto len vylejete na plech a pridáte ovocie!

Spread the love

Dnes Vám predstavím náš obľúbený koláč. Toto je najlepšia bublanina na svete. Robíme ju s tvarohom a akýmkoľvek ovocím, ktoré nájdete doma.

Je fantasticky lahodná, vláčna a tak chutí, že Vám bude jeden kúsok určite málo.

Čo budeme potrebovať:

  • 3 vajcia
  • 200 mlieka
  • 200 ml oleja
  • 1 hrnček cukor kryštál (250 ml)
  • 2 hrnčeky polohrubej múky (250 ml)
  • 1 bal. kypriaci prášok do pečiva
  • Plech s rozmermi 36 × 26 cm

Na tvarohovú náplň:

  • 1 tvaroh
  • 1 menšie vajce
  • práškový cukor

Postup prípravy

Cesto vymiešame – najskôr vajcia s cukrom, potom postupne tekuté prísady a nakoniec sypké, a nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie.

Na cesto uložíme ľubovoľné ovocie – výborné sú aj kyslejšie bobuľovité plody. Ja používam ríbezle, ale čučoriedky sú tiež vynikajúce.

Na tvarohovú plnku len vymiešame tvaroh s vajíčkom a osladíme podľa chuti – môžeme pridať aj 1-2 lyžice kyslej smotany.

Medzi ovocie lyžicou vrstvíme tvarohovú náplň.

Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 stupňov pečieme asi 30-35 minút.

Prajeme Vám dobrú chuť!

You Might Also Like