Fantastické slávnostné jablčné rezy – sú neodolateľné na pohľad, no chutia ešte lepšie!

Spread the love

Fantastické slávnostné jablčné rezy, ktoré sú tak neodolateľné na pohľad, že si musíte zobrať minimálne 2 kúsky. Po tých dvoch kúskoch sa práve rozbehnete a siahnete po ďalších kúskoch až sa zastavíte pri tom, že z plechu vám zostali iba omrvinky. Určite vyskúšajte, sú to naozaj fantastické rezy, síce trošku náročnejšie na prípravu, ale stojí za to, vyskúšať ich.

Suroviny

Jablková piškóta:

150 g cukor múčka
230 g hladkej múky
1 bal.vanilkový cukor
1 bal.prášok do pečiva
2 lyžičky škorice
3 ks vajcia
1,5 dl olej
1 dl mlieka
400 G jabĺk nastrúhaných na hrubom strúhadle

Tmavá piškóta:
120 g polohrubej múky
100 g cukor múčka
1/2 bal.prášku do pečiva
2 lyžice kakaa
1 ks vajcia
1,5 dl mlieka

Jablková plnka:
900 g jabĺk nastrúhaných na hrubom strúhadle
2 dl mlieka
6 lyžíc cukru
3 bal.čokoládové pudingy

Ďalej potrebujeme:
350 ml šľahačky
1 bal.vanilkový cukor
100 g nastrúhanej čokolády

Postup prípravy:

Jablková piškóta:
Všetky suroviny zmiešame dohromady, cesto vylejeme na plech s veľkosťou 38x25cm vyložený papierom na pečenie a upečieme pri teplote 180 st. asi 30 min.

Tmavá piškóta:
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, potom pridáme múku s práškom do pečiva a kakaom striedavo s mliekom. Cesto nalejeme na rovnako veľký plech ako jablkovú piškótu a upečieme pri 180 st. asi 20 min.

Jablková plnka:
Jablká rozvaríme s cukrom, potom ich zalejeme mliekom, v ktorom sme rozmiešali pudingy a necháme prevariť.
Na jablkovú piškótu nalejeme mierne vychladnutú jablkovú plnku a prikryjeme tmavou piškótou. Na tmavú piškótu rozotrieme vyšľahanú šľahačku s vanilkovým cukrom a vrch posypeme nastrúhanou čokoládou. Necháme stuhnúť v chladničke.

You Might Also Like