Fantastické orechové rožteky s jemnou a nadýchanou chuťou . Tento recept sa u nás dedí celé generácie!

Spread the love

Orechové rožky s lekvárom sú úžasné. Ľahké a nadýchané. K čaju, alebo k rannej káve sa hodia priamo báječne. Ich chuť je fantastická. Už po prvom ochutnaní ich po Vás rodina bude chcieť znovu a znovu. Prečítajte si recept a spoznajte jednoduchú prípravu týchto rožkov.

Zaberie Vám len chvíľku a zvládne ich každý začiatočník. Na týchto lahodných orechových rohlíčkoch  si pochutí úplne každý!

INGREDIENCIE

  • 250 ml teplej vody
  • 4 lyžice oleja
  • 8 lyžíc cukru kryštál
  • 25 g čerstvého droždia
  • 500 g polohrubej múky
  • strúhaná citrónová kôra
  • 200 g lekváru
  • 150 g nasekaných vlašských orechov
  • 1 lyžica jablčného octu
  • 1 prášok do pečiva
  • Troška pomarančového džúsu
  • 1 kocka masla
  • muškátový oriešok
  • soľ

POSTUP

  1. Droždie spojte s dvoma lyžicami cukru, zalejte 50 ml teplej vody. Do misky nalejte 100 ml vody, pridajte 2 lyžice cukru, citrónovú kôru a pomarančový džús a jablčný ocot. Cukor sa musí v zmesi rozpustiť
  2. K maslu a 4 polievkovým lyžiciam cukru pridajte zmes, ktorú ste si pripravili. Potom pridajte múku a orechy.
  3. Cesto na doske spracujte rukami a hnetie ho, ako sa prestane lepiť. Zakryte a nechajte 15 minút odpočívať.
  4. Muškátový oriešok zmiešajte s lekvárom. Cesto si vyvaľkajte do veľkého kruhu a rozdeľte smerom od stredu na 8 rovnakých dielov. Naplňte prostriedok lekvárové náplňou a zabaľte do rožtekov.
  5. Vyskladajte ich na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte na 200 stupňov po dobu 30 minút. Potom rúru vypnite a nechajte rožteky dôjsť.

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like