Fantastické nutelové buchty zo zemiakového cesta – vydržia mäkké aj niekoľko dní!

Spread the love

Zemiakové buchty, pečené v rúre. Chutné a nenáročné na prípravu. Kysnuté zemiakové cesto ste už niekedy skúšali? Vyskúšajte tento recept, budete milo prekvapený.

Potrebujeme:

650 g hladká múka
7 g sušené droždie (alebo 25 g čerstvého)
200 ml teplé mlieko
100 g Kr. cukor
50 g maslo
1 ks vajce
300 g zemiaky

Ďalej budeme potrebovať:

nutella
práškový cukor na posypanie.

Postup:

  1. Zemiaky uvaríme a potom pripravíme klasickú zemiakovú kašu, ktorú necháme vychladnúť pri izbovej teplote.
  2. Pridáme vajíčko, múku, rozpustené maslo, cukor a droždie, ktoré sme nechali vykvasiť v teplom mlieku.Vymiešame hladké cesto, ktoré je pružné a nelepí sa na ruky ani misku.
  3. Necháme kysnúť zakryté utierkou cca 3 hodiny.
  4. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na veľký obdĺžnik (cca 0,5 cm). Ostrým nožom cesto nakrájame na 3 menšie obdĺžniky. Do stredu každého z nich po celej dĺžke nanesieme nutellu. Obdĺžnik preložíme na polovicu a kraje stlačíme, aby nutella nevytiekla. Stočíme do tvaru šišky a uložíme ich na papierom vyložený plech na pečenie.
  5. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 20-25 minút. “Šišky” sa nafúknu a získajú krásnu zlatú farbu. Upečené posypeme práškovým cukrom a podávame.

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

 

Zdroj:  giallozafferano.it

You Might Also Like