Fantastické čokoládové kocky: Najlepšia dobrota pod slnkom!

Spread the love

Tento recept môžete robiť klasicky na obyčajnom plechu, alebo zmenšiť dávku a pripraviť ho ako tortu v okrúhlej forme. Je to na vás, výsledok je zakaždým fantastický.

Potrebujeme:

5 vajec
5 lyžíc cukru
5 lyžíc múky
3 lyžice kakaa
1 bal. prášku do pečiva
100 ml oleja
100 ml mlieka

Na preliatie:

100 ml mlieka
4 lyžice cukru
3 lyžice rumu

Poleva:

500 ml šľahačková smotana
300 g čokolády na varenie

Postup:

  1. Na cesto si ušľaháme žĺtky s cukrom do peny. Postupne pridávame sypké prísady – múku, prášok do pečiva a kakao.
  2. Potom pridáme tekuté prísady – olej, mlieko a dobre premiešame. Z bielkov si ušľaháme tuhý sneh a postupne ho vmiešame do žĺtkovej hmoty.
  3. Cesto vylejeme na vymastený plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 20-30 minút pri teplote 175 stupňov.
  4. Kým sa koláčik pečie, pripravíme si mliečnu zálievku.
  5. Teplé mlieko postupne na miernom plameni zahrievame s cukrom a keď sa rozpustí, na záver pridáme rum a odstavíme.
  6. Na polevu si dáme na plameň smotanu na šľahanie, nalámeme do nej čokoládu a necháme rozpustiť.
  7. Hneď po upečení na ešte horúci koláč vylejeme zálievku.
  8. Na záver polejeme polevou a necháme dobre vychladnúť.

 

Dobrú chuť.

Zdroj: coolinarika.com

You Might Also Like