Vždy ste túžili po dokonale nadýchanom pečive, ktoré si budete môcť pripraviť doma? Máme pre vás recept na nadýchané buchty, ktoré sú ako z oblakov, a to bez zložitého miesenia cesta. Tento recept od Qiong Cooking vám prináša jednoduchú prípravu a skvelú chuť. Vaše domáce pečivo bude lepšie ako z pekárne!
Ingrediencie:
- 230 g vlažného mlieka
- 4 g instantného droždia
- 38 g krupicového cukru
- 1 vajce
- 15 g rastlinného oleja
- 350 g hladkej múky
- 3 g soli
Ďalej:
- plech s rozmerom 23 x 23 cm
Postup:
- Do misy nalejte vlažné mlieko.
- Pridajte instantné droždie, cukor, rozklepnuté vajíčko a rastlinný olej.
- Všetko dôkladne premiešajte, aby sa suroviny spojili.
- Do zmesi zapracujte múku a soľ, a vareškou vymiešajte kompaktné cesto (asi 2 minúty).
- Misu s cestom prikryte potravinárskou fóliou a nechajte kysnúť 1 hodinu.
- Po hodine by malo byť cesto približne 2-krát tak veľké. Vareškou ho premiešajte.
- Preložte cesto na pomúčnenú pracovnú dosku a posypte múkou aj z vrchu.
- Formujte cesto tak, že ho z vonkajších okrajov jemne zatláčate do stredu.
- Cesto prevráťte, vyformujte okrúhly bochník a nakrájajte na 9 rovnakých častí.
- Jednotlivé kúsky posypte múkou a vytvarujte na buchty.
- Prikryte buchty potravinárskou fóliou a nechajte podkysnúť 15 minút.
- Po vykysnutí buchty znovu roztlačte na placku a opäť vyformujte.
- Uložte buchty vedľa seba na plech pokrytý papierom na pečenie.
- Prikryte plech potravinárskou fóliou a nechajte buchty podkysnúť ešte 1 hodinu.
- Pred pečením buchty poprášte múkou a dajte piecť do predhriatej rúry pri teplote 175 °C na 22 minút.
16. Potom buchty prikryte alobalom a pečte ďalších 8 minút, aby ste predišli zhnednutiu.
- Po upečení buchty nechajte vychladnúť na mriežke a potom ich môžete servírovať.
Hotovo! Teraz si môžete vychutnať tieto nadýchané buchty ako z oblakov. Dobrú chuť!
Videorecept:
zdroj: Qiong Cooking