Fantastická čerešňová torta s ľahkým mascarpone krémom: Zvládnu ju aj začiatočníci!

Tento dezert je ozaj vynikajúci. Nie je nutné ho piecť a základ tvorí len štyri zložky. Môžete ho zvládnuť za 10 minút a je tak úžasný, že prekoná aj pečené zákusky. Jeho chuť veľmi pripomína zmrzlinu.

Potrebujeme:

  • Mascarpone – 400 g
  • Práškový cukor – 50 g
  • Šľahačková smotana 33% – 80 g
  • Sušienky (9-10 kusov, rozmery 6×8 cm)

Doplnkové:

  • Zavárané čerešne (odcenené) – 30 g (voliteľné)

Na ozdobu:

  • Strúhaná čokoláda

Postup prípravy:

  1. Ako prvé si pripravíme jednoduchý krém. Všetko, čo potrebujete sú 3 zložky – mascarpone, cukor a šľahačková smotana. Do misky vložíme mascarpone a cukor a najprv ručne premiešame.
  2. Potom krém šľaháme pomocou šľahača.
  3. Keď sa obe zložky zliatia, pridáme šľahačkovú smotanu. Opäť šľaháme, až kým nezískame pevný krém.
  4. Čerešne nakrájame na menšie kúsky.
  5. Teraz začíname skladať našu “vežu”: 2/3 krému si dáme do cukrárskeho vrecka a 1/3 si odložíme na neskoršie ozdobenie.
  6. Na tanier uložíme sušienku a potrieme krémom.
  7. Na vrstvu krému uložíme 2-3 kúsky čerešní, položíme ďalšiu sušienku a takto pokračujeme v vrstvení – vytvoríme tak našu “vežu”.
  8. Vežu opatrne položíme na tanier na bok a zvyškom krému pokryjeme vrch aj boky.
  9. Dezert necháme vychladnúť v chladničke približne 2 hodiny.
  10. Pred podávaním môžeme dezert ozdobiť strúhanou čokoládou.

Video recept:

zdroj: Zdravo a chutne

You Might Also Like