Famózny čokoládový dezert s lahodným krémom a jemnou chuťou – hotový za 40 minút!

Zdieľať článok na

Dnes si ukážeme recept na úplne famózny čokoládový koláč, ktorý sa vyznačuje nadýchaným korpusom tej nejvláčnějšej konzistencie a krémom, ktorý sa rozpúšťa v ústach. Upečte tento jednoduchý čokoládový koláč s luxusným zamatovým krémom svojim najbližším. Zamilujú si ho.

Uvidíte, že výsledok aj ľahká príprava Vás milo prekvapí . Koláč s lahodnou chuťou kakaa a orechov, to všetko s božským krémom nesmie na Vašom stole chýbať pri žiadnej slávnostnejšie príležitosti. Výsledok si zamilujete.

CESTO

  •  8 vajec
  • 7 lyžíc múky
  • 7 lyžíc hnedého cukru
  • 3 lyžice nesladeného kakaového prášku
  • 1 lyžica mletých vlašských orechov
  • 1 sáček prášku do pečiva

KRÉM

  • 3 dl šľahačky
  • 10 dkg tmavej čokolády
  • 1 lyžica nesladeného kakaového prášku
  • 3 dkg práškového cukru

POSTUP

  1. Oddeľte žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. Žĺtok zmiešame s cukrom, potom zapracujeme ostatné prísady a premiešame so snehom.
  2. Nalejte cesto do naolejovaného plechu a pečte 40 minút pri 180 stupňoch.
  3. Medzitým rozpustíme čokoládu vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť.
  4. Vyšľaháme šľahačku, vmiešame cukor a kakaový prášok, potom vychladenú čokoládu.
  5. Keď piškótový korpus vychladne, potrieme ho krémom. Vložte do chladničky.
  6. Keď je krém tuhý, nakrájajte tortu na trojuholníčky. Dobrú chuť!

Zdieľajte tento báječný recept na domáci čokoládový dezert aj s Vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú! 

 


Zdieľať článok na

You Might Also Like