Návrat do detských čias s chutným jedlom, ktoré si deti pýtať budú stále dookola. Obľúbené dukátové buchtičky s vanilkovým krémom sú nenáročné na prípravu a potešia každého gurmána. Skúste tento fantastický recept z YouTube a prekvapte vaše deti či rodinu.
Recept: Dukátové buchtičky s vanilkovým krémom
Ingrediencie:
Na kvások:
- 40 g čerstvého droždia
- 300 ml mlieka
- 1 PL hladkej múky
- 1 PL kryštálového cukru
Na cesto:
- 500 g hladkej múky
- 2 PL kryštálového cukru
- štipku soli
- 1 vajce
- 100 ml rastlinného oleja
Na krém:
- 40 g pudingu v prášku s vanilkovou príchuťou
- 3 PL kryštálového cukru
- 12 g vanilkového cukru
- 800 ml mlieka
Postup:
- V mise nadrobte droždie, pridajte mlieko, múku a cukor. Premiešajte metličkou, prekryjte utierkou a nechajte kysnúť 10 minút.
- Nalejte kvások do hlbšej misy, pridajte soľ, cukor, vajce, olej a múku. Vymiesite lepkavé cesto pomocou kuchynského robota.
- Prekryte cesto utierkou a nechajte ho kysnúť 30 minút.
- Na pomúčenej podložke rozvaľkajte cesto, nakrájajte na tenšie pásy a položte na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Cesto nakrájajte na malé kocky a potrite olejom. Pečte 20 minút pri teplote 180°C.
- Počas pečenia pripravte krém: V hrnci zmiešajte mlieko, cukor, vanilkový cukor. V miske zmiešajte zvyšok mlieka s pudingom a nalejte do hrnca.
- Miešajte zmes na miernom ohni, až kým nezhustne.
- Upečené buchtičky servírujte s vanilkovým krémom.
Dobrú chuť!
Videorecept:
zdroj: Einfache Rezepte