Dukátové buchtičky: Retro chuť z detstva, ktorú si vaše deti zamilujú

Návrat do detských čias s chutným jedlom, ktoré si deti pýtať budú stále dookola. Obľúbené dukátové buchtičky s vanilkovým krémom sú nenáročné na prípravu a potešia každého gurmána. Skúste tento fantastický recept z YouTube a prekvapte vaše deti či rodinu.

Recept: Dukátové buchtičky s vanilkovým krémom

Ingrediencie:

Na kvások:

  • 40 g čerstvého droždia
  • 300 ml mlieka
  • 1 PL hladkej múky
  • 1 PL kryštálového cukru

Na cesto:

  • 500 g hladkej múky
  • 2 PL kryštálového cukru
  • štipku soli
  • 1 vajce
  • 100 ml rastlinného oleja

Na krém:

  • 40 g pudingu v prášku s vanilkovou príchuťou
  • 3 PL kryštálového cukru
  • 12 g vanilkového cukru
  • 800 ml mlieka

Postup:

  1. V mise nadrobte droždie, pridajte mlieko, múku a cukor. Premiešajte metličkou, prekryjte utierkou a nechajte kysnúť 10 minút.
  2. Nalejte kvások do hlbšej misy, pridajte soľ, cukor, vajce, olej a múku. Vymiesite lepkavé cesto pomocou kuchynského robota.
  3. Prekryte cesto utierkou a nechajte ho kysnúť 30 minút.
  4. Na pomúčenej podložke rozvaľkajte cesto, nakrájajte na tenšie pásy a položte na plech vystlaný papierom na pečenie.
  5. Cesto nakrájajte na malé kocky a potrite olejom. Pečte 20 minút pri teplote 180°C.
  6. Počas pečenia pripravte krém: V hrnci zmiešajte mlieko, cukor, vanilkový cukor. V miske zmiešajte zvyšok mlieka s pudingom a nalejte do hrnca.
  7. Miešajte zmes na miernom ohni, až kým nezhustne.
  8. Upečené buchtičky servírujte s vanilkovým krémom.

Dobrú chuť!

Videorecept:

zdroj: Einfache Rezepte

You Might Also Like