Domáci vlašský šalát: Úplne božský! Iný už nerobím…

Suroviny:

400 g mäkkej salámy (junior, gothaj)
4 sladkokyslé pokrájané uhorky
300 g odkvapkaného naloženého hrášku
3 ks najemno pokrájanej cibule

Do šalátu:

250 g kvalitnej majonézy
2 PL kyslej smotany
1-2 PL ostrého kečupu
1 PL kvalitnej horčice
2 KL worcester
soľ, korenie

Postup prípravy receptu:

Salámu nakrájame na malé prúžky (široké ako rezance do polievky).
Uhorky a cibuľu nakrájame na malé drobné kocky, hrášok prepláchneme a necháme odkvapkať.
V miske zmiešame majonézu, kyslú smotanu, horčicu, worcester, kečup so soľou a korením. Túto pikantná zmes vmiešame k okapanému hrášku, cibuľke, klobáse a k uhorkám.
Premiešame a podávame vychladené s pečivom, alebo natierame na veky na chlebíčky.

You Might Also Like