Tento viacvrstvový dezert je ideálny pre milovníkov cukroviniek Ferrero Rocher. Pripravte si ho v pohároch na oslavu alebo len tak k šálke kávy.
Objavte tento úžasný recept, ktorý sme našli na YouTube:
Ingrediencie (na 5 pohárov o objeme 175 ml):
- 75 g čokoládových sušienok
- 250 g smotany na šľahanie
- 1 PL kryštálového cukru
- 1 vrchovatá PL Nutelly
- 100 g mliečnej čokolády
- 30 g lieskových orieškov
- 200 g smotany na šľahanie
- 1 PL kryštálového cukru
- vanilková esencia
- guličky Ferrero Rocher na dekoráciu
Postup:
- Rozmixujte sušienky na prášok a rozdeľte ich na dno pohárov (časť si nechajte na ozdobenie).
- V miske zmiešajte smotanu, cukor a Nutellu. Rozšľahajte na hustý krém a aplikujte do pohárov pomocou cukrárskeho vrecka.
- Roztop mliečnu čokoládu v horúcej smotane a premiešajte. Potom aplikujte ako ďalšiu vrstvu do pohárov pomocou vrecka.
- Poháre dajte do chladničky, aby čokoládová zmes stuhla.
- Smažte lieskové orechy na panvici asi 5 minút a potom ich nechajte vychladnúť. Nasypete ich do pohárov na čokoládovú vrstvu.
- V miske rozšľahajte smotanu, cukor a vanilkovú esenciu do tuha. Aplikujte ako poslednú vrstvu do pohárov pomocou vrecka.
- Ozdobte sušienkovým práškom a guličkou Ferrero Rocher.
Tento božský krémový dezert je pripravený na podávanie. Dobrú chuť!
Videorecept:
zdroj: Easy & Yummy