Výborný dezert pre malých i veľkých maškrtníkov.
Potrebujeme:
Čokoládový krém:
500 ml mlieka
1 bal. čokoládového puding
150 g mliečnej čokolády
50 g masla
cukor podľa chuti
Biely krém:
2 kelímky kyslej smotany
150 g jemného tvarohu
1 bal. vanilkový cukor – príp. podľa chuti
Postup:
400 ml mlieka zmiešame s cca lyžicou cukru, rozlámeme do neho celú čokoládu a preložíme na plameň. Zahrievame a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí.
Vo zvyšnom mlieku si rozmiešame pudingový prášok. Keď je zmes na plameni tekutá, pridáme aj mlieko s pudingom. Varíme za stáleho miešania, kým zmes nezhustne.
Keď zmes vychladne, našľaháme si maslo, ktoré následne vmiešame do vychladnutej pudingovej zmesi.
V ďalšej mise zmiešame kyslú smotanu s tvarohom a vanilkovými cukrami – tak pripravíme svetlý krém. Teraz už len stačí navrstviť svetlý a tmavý krém.
Na dno pohára dáme svetlý smotanový krém a naň tmavý krém. Dáme vychladiť a môžeme si pochutnávať.
Želáme vám dobrú chuť!
Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.