Ak milujete kebab, tento famózny domáci kurací kebab s hranolkami určite zbožňujete. Recept je jednoduchý, rýchly a výsledok je tak lahodný, že si oblížete všetkých 10 prstov! Nezáleží na tom, či ste začiatočník alebo skúsený kuchár, tento recept vám umožní pripraviť dokonalý kebab v pohodlí vášho domova. Tak sa pustime do toho!
Ingrediencie:
- 600 g kuracích stehien
- 300 g gréckeho jogurtu
- 1 ČL oregana
- 1 ČL mletej rasce
- 1 ČL sušeného cesnaku
- 2 ČL mletej červenej papriky
- Sušené chili podľa chuti
- 5 PL olivového oleja
- 1-1,5 ČL soli
- Mleté čierne korenie podľa chuti
- 1 paradajka
- 1/4 červenej kapusty
- 1/4 bielej kapusty
- 1/2 šalátovej uhorky
- Cibuľa podľa chuti
- Balenie hranoliek
Postup:
- V miske zmiešajte grécky jogurt, oregano, rascu, sušený cesnak, mletú červenú papriku, sušené chili, olivový olej, soľ a mleté čierne korenie.
- Vykostené a odkožené kuracie stehná pridajte do zmesi a poriadne premiešajte.
- Misku s mäsom prikryte potravinárskou fóliou a nechajte marinovať 1-2 hodiny v chladničke.
- Na pracovnú plochu položte fóliu, na ňu rozložte marinované kuracie mäso a zrolujte do pevnej rolky. Okraje zviažte gumičkou a nechajte mäso úplne zmraziť v mrazničke. Tento krok zabezpečí, že mäso bude šťavnaté a jemné.
- Medzitým si nakrájajte zeleninu (paradajku, uhorku, červenú kapustu, bielu kapustu a cibuľu) a pripravte si tanier.
- Po vytiahnutí mäsa z mrazničky odstráňte fóliu a nakrájajte mäso na tenké plátky alebo kolieska.
7. Na panvici rozohrejte trochu olivového oleja a opečte kuracie plátky na oboch stranách do zlatohneda.
- V druhej panvici si usmažte hranolky podľa pokynov na obale.
- Keď sú hranolky hotové, naservírujte ich na tanier spolu so zeleninou a úžasným domácim kuracím kebabom.
- Teraz môžete vychutnať tento neodolateľný domáci kurací kebab s hranolkami! Dobrú chuť!
Teraz už viete, ako pripraviť úžasný domáci kurací kebab s hranolkami, ktorý vás a vašich hostí určite ohúri. Želáme vám dobrú chuť a nezabudnite sa podeliť o svoje skúsenosti s týmto receptom v komentároch!
Videorecept:
zdroj: Viktor Nagy