Domáci kurací kebab s hranolkami: Moje deti už nič iné nechcú jesť!

Ak milujete kebab, tento famózny domáci kurací kebab s hranolkami určite zbožňujete. Recept je jednoduchý, rýchly a výsledok je tak lahodný, že si oblížete všetkých 10 prstov! Nezáleží na tom, či ste začiatočník alebo skúsený kuchár, tento recept vám umožní pripraviť dokonalý kebab v pohodlí vášho domova. Tak sa pustime do toho!

Ingrediencie:

  • 600 g kuracích stehien
  • 300 g gréckeho jogurtu
  • 1 ČL oregana
  • 1 ČL mletej rasce
  • 1 ČL sušeného cesnaku
  • 2 ČL mletej červenej papriky
  • Sušené chili podľa chuti
  • 5 PL olivového oleja
  • 1-1,5 ČL soli
  • Mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 paradajka
  • 1/4 červenej kapusty
  • 1/4 bielej kapusty
  • 1/2 šalátovej uhorky
  • Cibuľa podľa chuti
  • Balenie hranoliek

Postup:

  1. V miske zmiešajte grécky jogurt, oregano, rascu, sušený cesnak, mletú červenú papriku, sušené chili, olivový olej, soľ a mleté čierne korenie.
  2. Vykostené a odkožené kuracie stehná pridajte do zmesi a poriadne premiešajte.
  3. Misku s mäsom prikryte potravinárskou fóliou a nechajte marinovať 1-2 hodiny v chladničke.
  4. Na pracovnú plochu položte fóliu, na ňu rozložte marinované kuracie mäso a zrolujte do pevnej rolky. Okraje zviažte gumičkou a nechajte mäso úplne zmraziť v mrazničke. Tento krok zabezpečí, že mäso bude šťavnaté a jemné.
  5. Medzitým si nakrájajte zeleninu (paradajku, uhorku, červenú kapustu, bielu kapustu a cibuľu) a pripravte si tanier.
  6. Po vytiahnutí mäsa z mrazničky odstráňte fóliu a nakrájajte mäso na tenké plátky alebo kolieska.

7. Na panvici rozohrejte trochu olivového oleja a opečte kuracie plátky na oboch stranách do zlatohneda.

  1. V druhej panvici si usmažte hranolky podľa pokynov na obale.
  2. Keď sú hranolky hotové, naservírujte ich na tanier spolu so zeleninou a úžasným domácim kuracím kebabom.
  3. Teraz môžete vychutnať tento neodolateľný domáci kurací kebab s hranolkami! Dobrú chuť!

Teraz už viete, ako pripraviť úžasný domáci kurací kebab s hranolkami, ktorý vás a vašich hostí určite ohúri. Želáme vám dobrú chuť a nezabudnite sa podeliť o svoje skúsenosti s týmto receptom v komentároch!

Videorecept:

zdroj: Viktor Nagy

You Might Also Like