Domáci krémeš – Keď raz ochutnáte tento krémeš, tak na ten z cukrárne si ani len nespomeniete!

Spread the love

Keď raz ochutnáte tento krémeš, tak na ten z cukrárne si ani len nespomeniete!

 

Ingrediencie:

Pláty na cesto som kúpila hotové

  • 3 vajíčka
  • 200 g cukru
  • 120 g krémového prášku (puding)
  • 1 l mlieka
  • 50 g masla
  • kôra a šťava z 1 citróna
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 4 bal vanilkového cukru
  • práškový cukor na zdobenie

Príprava:

Vajíčka oddelíme, bielka vyšľaháme so štipkou soli, žltka vymiešame s cukrom a s vanilkovým cukrom. Mlieko dáme variť, trošku odoberieme a rozmiešame v ňom krémový prášok. Keď mlieko začne vrieť, pridáme žítka s cukrom a rozmiešaný krémový prášok.

Na podložku položíme jeden plát cesta, nalejeme krém a necháme vychladnúť. Teraz rozotrieme vyšľahanú šľahačku (môžete ju vynechať). Druhý plát cesta rozdrvíme a posypeme ním vrch zákusku. ( Zákusok bude tak krajší a ľahšie sa bude krájať).

Vložíme do chladničky na niekoľko hodín, najideálnejšie je na celú noc.

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like