Domáci chlieb na panvici: Recept, ktorý vášho pekára privedie na pokraj bankrotu!

Predstavujeme vám recept na jednoduchý a rýchly domáci chlieb, ktorý je nielen mäkký a pufnatý, ale má aj neodolateľnú chrumkavú kôrku. Tento chlieb si zamilujú nielen vy, ale aj vaše susedky, ktorým sa neodmietne rozdať tento skvelý recept.

Ingrediencie:

  • 250 ml teplej vody
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 polievková lyžica cukru
  • 1 balíček sušených droždí
  • 1,5 polievková lyžica rastlinného oleja
  • približne 350 g múky

Postup prípravy:

  1. V teplej vode rozpustíme cukor a droždie, premiešame, kým sa cukor nerozpustí.
  2. Pridáme soľ, nalejeme rastlinný olej a postupne pridávame preosiatu múku.
  3. Zmiešame cesto, ktoré bude husté, lepkavé a ťažko sa bude ťahať.
  4. Cesto prikryjeme uterákom a necháme kysnúť na teplom mieste asi 40 minút.
  5. Na pomúčnenej doske premiesime cesto a vykrojíme 8 kúskov, ktoré vyformujeme do guľôčok.
  6. Guľôčky cesta uložíme na panvicu, prikryjeme pokrievkou a necháme odstáť ešte 15 minút.
  7. Pečieme na panvici pri nízkej teplote pod pokrievkou asi 15 minút.
  8. Potom chlieb potrieme rastlinným olejom a otočíme na druhú stranu, kde ho pečieme ešte 15 minút.
  9. Hotový chlieb vyberieme na tanier, prikryjeme uterákom a necháme vychladnúť.

zdroj text+obrázok: souspark.ru

You Might Also Like