Predstavujeme vám recept na jednoduchý a rýchly domáci chlieb, ktorý je nielen mäkký a pufnatý, ale má aj neodolateľnú chrumkavú kôrku. Tento chlieb si zamilujú nielen vy, ale aj vaše susedky, ktorým sa neodmietne rozdať tento skvelý recept.
Ingrediencie:
- 250 ml teplej vody
- 1 čajová lyžička soli
- 1 polievková lyžica cukru
- 1 balíček sušených droždí
- 1,5 polievková lyžica rastlinného oleja
- približne 350 g múky
Postup prípravy:
- V teplej vode rozpustíme cukor a droždie, premiešame, kým sa cukor nerozpustí.
- Pridáme soľ, nalejeme rastlinný olej a postupne pridávame preosiatu múku.
- Zmiešame cesto, ktoré bude husté, lepkavé a ťažko sa bude ťahať.
- Cesto prikryjeme uterákom a necháme kysnúť na teplom mieste asi 40 minút.
- Na pomúčnenej doske premiesime cesto a vykrojíme 8 kúskov, ktoré vyformujeme do guľôčok.
- Guľôčky cesta uložíme na panvicu, prikryjeme pokrievkou a necháme odstáť ešte 15 minút.
- Pečieme na panvici pri nízkej teplote pod pokrievkou asi 15 minút.
- Potom chlieb potrieme rastlinným olejom a otočíme na druhú stranu, kde ho pečieme ešte 15 minút.
- Hotový chlieb vyberieme na tanier, prikryjeme uterákom a necháme vychladnúť.
zdroj text+obrázok: souspark.ru