Domáci bylinkový syr je fantastický! Zvládne ho pripraviť naozaj každý!

Zdieľať článok na

Všetko čo si pripravíte doma s vlastnými surovinami je dobrou cestou pre vaše telo a zdravie. My sme si pre vás pripravili recept na prípravu domáceho syra s použitím medvedieho cesnaku. Pripraviť domáci syr vôbec nie je také zložité ako by ste si mysleli a ak patríte k ľuďom, ktorí uprednostňujú slané pred sladkým, tak je to pre vás ako stvorené.

Ingrediencie:


1L mlieka
1 – 2 ČL soli
250g kyslej smotany
3 vajcia
Pažítka, medvedí cesnak

Postup: (video-postup na na konci článku)


1.) Mlieko nechajte ohriať na jemnom ohni a pridajte soľ.
2.)Vo vedľajšom hrnci si zmiešajte kyslú smotanu s vajíčkami a ohrievajte tiež na jemnom ohni.
3.) Bylinky môžete použiť podľa vlastného výberu a nakrájajte ich na drobno.

4.) Keď mlieko začne vrieť, stiahnete oheň a pridajte pripravenú zmes z kyslej smotany.
5.) Následne povaríte ešte 5 minút a keď sa začnú tvoriť mierne hrudky, pridajte bylinky.
6.)  Na sitko si pripravte gázu a hotovú zmes prelejte cez sitko, nechajte odstáť hodinku a následne odložte hotový syr do chladničky na 4 hodiny. Dobrú chuť.

Video-postup na prípravu: 

ZDROJ youtube.com


Zdieľať článok na

You Might Also Like