POTREBUJEME:
Zloženie cesta
450 g múky
200 ml mlieka
80 g cukru kryštál
50 g roztaveného margarínu
1 balenie kvasníc
1 vajce,
1 balenie vanilkového cukru
štipka soli
Zloženie náplne
250 g tvarohu
300 ml mlieka
hrozienka
strúhaná citrónová kôra
1 balenie vanilkového pudingu
100 g kryštálového cukru
1 balenie vanilkového cukru
Príprava:
Pripravte kvasnice v mlieku a nechajte stáť. Zmiešajte múku s cukrami, margarínom, vajcom, a nakoniec pridajte zvyšné mlieko a kvasnicovú zmes. Cesto prepracujte, zakryte a nechajte hodiny kysnúť na teplom mieste. Zmiešajte mlieko s cukrami a pudingom a pripravte puding podľa návodu na obale.
Po vychladnutí pridajte tvaroh, hrozienka a citrónovú kôru a dobre premiešajte. Cesto vyvaľkajte do tvaru obdĺžnika a celý ho pokryte pripravenou plnkou. Nakoniec zrolujte ako klasickú roládu a nakrájajte jednotlivé kolieska. Pečte ich na plechu s papierom na pečenie s dostatočnými rozostupmi a pomazané vajcom pri 180 stupňoch po dobu 15-20 minút. Pred podávaním bohato zasypte práškovým cukrom.