Domáce sladké croissanty s luxusnou tvarohovou náplňou – pripravené už za 20 minút.

Spread the love

Nebežte hneď k obchodným pultom, kedykoľvek dostanete chuť na lahodné tvarohové croisanty. Tie sú nakoniec, bohužiaľ, vo väčšine prípadov vysušené a so stvrdnutou náplňou. S týmto problémom môžete skoncovať.

Ukážeme Vám recept na lahodne vzdušné, krehké a pritom krásne chrumkavé croisanty, po ktorých sa Vaša rodina bude rozplývať. Ich jediným mínusom je to, že ich budete musieť ubrániť aspoň do doby, než vychladnú.

INGREDIENCIE:

60 ml mlieka
60 g droždia
1 lyžica cukru krupica
300 g hladkej múky
1 žĺtok
štipka soli
90 g masla

NÁPLŇ:

750 g mäkkého tvarohu
100 g hrozienok
1 polievková lyžica cukru
1 balenie vanilkového cukru
2 žĺtky

POSTUP

V polovici mlieka rozmiešajte cukor a droždie. Nechajte vzísť kvások. Pomučte si dosku a na ňu si pripravte zvyšok ingrediencií. Potom premiešajte s kváskom. Spracujte cesto rukami. Vypracujte do hladkej konzistencie.
Cesto prikryte čistou utierkou a nechajte na teplom mieste vykysnúť. Medzitým máte veľa času, aby ste si pripravili náplň. Zmiešajte teda v mise všetky ingrediencie pre náplň dohromady.

Vykysnuté cesto rozvaľkajte na hrúbku asi pol centimetra a vykrojte si trojuholníky. Stred naplňte plnkou, pomocou lyžice. Zaviňte do croissantu, alebo si narežte ľubovoľný tvar a potom len takto naplnený prekryte druhým plátom cesta rovnakého tvaru a umačkejte okraje.
Plech si vyložíme papierom na pečenie a naň dajte naplnené croisanty. Pečte 10 minút pri teplote 210 ° C. Potom teplotu stiahnite na 180 ° C a pečte ešte 20 minút. Croissanty by mali byť upečené dozlata. Pred podávaním môžete zasypať práškovým cukrom.

Zdieľajte tento super recept na sladké croissanty aj s Vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

You Might Also Like