Existuje nespočetné množstvo marinád. Každý máme vychytanú tú svoju najobľúbenejšiu. Niekedy sa však stane, že nech marinujeme, ako marinujeme, nakoniec je všetka šťavnatosť a krehkosť mäsa preč. Dnes si ukážeme marinádu z horčice.
Horčica zaistí nielen netradičnú a báječnú chuť, ale tiež garantuje maximálnu šťavnatosť mäsa. Celá Vaša rodina si bude oblizovať prsty ešte dlho po obede.
INGREDIENCIE:
2 veľké kuracie prsia
vrchovatá lyžice horčice
4 polievkové lyžice hladkej múky
2 vajcia
4 polievkové lyžice mlieka
5 polievkových lyžíc strúhanky
soľ
korenie
olej na vyprážanie
POSTUP
Mäso rozdeľte na plátky a naklepeme.
Jednu stranu mäsa (alebo obe, záleží na vašej chuti) potrite horčicou.
Druhú stranu osoľte a okoreňte. Rozšľahajte vajcia spoločne s mliekom.
Teraz mäso obaľte. Najskôr v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke.
Na panvici rozohrejte olej a v ňom mäso z oboch strán usmažte.