Objavte tajomstvo perfektných domácich hranoliek, ktoré sú chrumkavé, lahodné a jednoducho fantastické. Tento recept vás zaručene presvedčí, že iné hranolky už ani nebudete chcieť jesť. Môžete ich podávať ako snack alebo ako chutnú prílohu k hlavnému jedlu.
Ingrediencie:
- veľké zemiaky
- kukuričný škrob
- soľ podľa chuti
- 1/2 ČL cesnakového prášku
- 1/2 ČL sušenej petržlenovej vňate
- 1 ČL parmezánu
- Voliteľné: koreniny podľa chuti
Postup prípravy:
- Ošúpte zemiaky a nakrájajte na hranolky.
- Namočte zemiaky do studenej vody na pár minút, aby ste ich zbavili prebytočného škrobu.
- Scedíte, rozložíte na bavlnenú utierku a osušíte papierovým utierkami.
- Posypte hranolky kukuričným škrobom cez sitko a premiešajte, aby sa dôkladne obalili.
- Preložte hranolky do uzatvárateľného vrecúška a môžete zmraziť, ak ich nechcete pripravovať hneď.
- Smažte hranolky v horúcom oleji 3-4 minúty na strednom ohreve a potom ich vytiahnite na tanier.
- Na dosiahnutie dokonalej chrumkavosti ich dajte na 10 minút do mrazničky a potom opäť vysmažte dozlatista.
- Dochutíte soľou, sušenou petržlenovou vňaťou a parmezánom.
Dobrú chuť!
Videorecept:
zdroj: Recetas y Más TV