Domáce hranolky, ktoré prekonávajú všetky očakávania: Chrumkavé, jednoduché a neuveriteľne chutné!

Objavte tajomstvo perfektných domácich hranoliek, ktoré sú chrumkavé, lahodné a jednoducho fantastické. Tento recept vás zaručene presvedčí, že iné hranolky už ani nebudete chcieť jesť. Môžete ich podávať ako snack alebo ako chutnú prílohu k hlavnému jedlu.

 

Ingrediencie:

  • veľké zemiaky
  • kukuričný škrob
  • soľ podľa chuti
  • 1/2 ČL cesnakového prášku
  • 1/2 ČL sušenej petržlenovej vňate
  • 1 ČL parmezánu
  • Voliteľné: koreniny podľa chuti

Postup prípravy:

  1. Ošúpte zemiaky a nakrájajte na hranolky.
  2. Namočte zemiaky do studenej vody na pár minút, aby ste ich zbavili prebytočného škrobu.
  3. Scedíte, rozložíte na bavlnenú utierku a osušíte papierovým utierkami.
  4. Posypte hranolky kukuričným škrobom cez sitko a premiešajte, aby sa dôkladne obalili.
  5. Preložte hranolky do uzatvárateľného vrecúška a môžete zmraziť, ak ich nechcete pripravovať hneď.
  6. Smažte hranolky v horúcom oleji 3-4 minúty na strednom ohreve a potom ich vytiahnite na tanier.
  7. Na dosiahnutie dokonalej chrumkavosti ich dajte na 10 minút do mrazničky a potom opäť vysmažte dozlatista.
  8. Dochutíte soľou, sušenou petržlenovou vňaťou a parmezánom.

Dobrú chuť!

Videorecept:

zdroj: Recetas y Más TV

You Might Also Like