Domáca Sacher torta s čokoládou pripravená behom chvíle s neodolateľnou chuťou!

Spread the love

Ak túžite upiecť tortu, z ktorej nezostane jediný kúsok, potom ste otvorili ten správny recept. Tejto čokoládovej torte sa nič nevyrovná a je neprekonateľná. Tento recept sa určite stane Vaším obľúbeným a budete sa k nemu radi vracať!

Uvidíte, že si ho každý zamiluje už po prvom ochutnaní a nikdy nebudete mať dosť. Je proste dokonalá.

INGREDIENCIE:

15 dkg masla alebo margarínu
15 dkg cukru
1 vrecúško vanilkového cukru
4 celé vajcia
15 dkg čokolády
25 dkg múky
1,5 lyžičky prášku do pečiva
4 lyžice mlieka
10 dkg mletých orechov
20 dkg marhuľovej marmelády (náplň)

POLEVA
15 dkg čokolády
15 dkg masla

POSTUP:

Rozdelíme si bielka a žĺtka. Z bielkov vymiešame tuhý sneh. Potom zmiesime všetko okrem múky, snehu a kypriaceho prášku. Múku a kypriaci prášok pridávame postupne.
Nakoniec zašľaháme opatrne sneh. Pečieme vo vymastenej a vysypanej forme asi 60 minút. Stupne určíte podľa skúseností s rúrou. Nechajte vychladiť na mriežke.
Potom pozdĺžne rozrežte. Namažte na rez marmeládu. Priklopte späť aj vrchnú časť. Polevu pripravíte rozpustením čokolády, masla a pridaním rumu. Nalejte na tortu a pekne uhlaďte.

You Might Also Like