Domáca pizza podľa taniera s tajným trikom od známych z Talianska: Vyskúšajte ju už dnes!

Chcete pripraviť výbornú domácu pizzu, ktorú ocenia nielen milovníci talianskej kuchyne? Tento originálny recept na pizzu podľa taniera je veľmi jednoduchý a poskytuje skvelé výsledky. Oblohu si môžete meniť podľa chuti alebo podľa toho, aké suroviny máte doma.

Nájdete ho na youtube kanále Appetizing.tv-Baking Recipes.

Potrebujete:

  • 250 ml mlieka
  • 10 g kryštálového cukru
  • 8 g soli
  • 5 g sušeného droždia
  • 20 ml rastlinného oleja
  • 80 g bieleho jogurtu
  • 350 g hladkej múky

Na plnku:

  • 50 g paradajkovej pasty
  • 15 ml rastlinného oleja
  • tymian
  • 1 vaječný bielok
  • 150 g hrudkového tvarohu
  • 80 g paradajok
  • 20 g papriky
  • 50 g mozzarelly
  • 1 žĺtok

Postup:

  1. Do misy nalejte mlieko, pridajte sušené droždie a soľ. Vyšľahajte metličkou.
  2. Následne pridajte cukor, olej, jogurt a nakoniec nasypete múku. Rukou vypracujte kompaktné cesto.
  3. Nechajte cesto kysnúť 40 minút pod utierkou na teplom mieste.
  4. Nakysnuté cesto preložte na pracovnú dosku, pomúčite a vyvaľkajte do kruhu.
  5. Cesto preložte na papier na pečenie, naň položte tanier a kraje rovnomerne do kruhu narežte. Zahnite vždy jeden narezaný pásik cez druhý.
  6. Stred cesta popichajte vidličkou a pripravte si omáčku z paradajkovej pasty, tymianu a oleja. Natriete ju na cesto.
  7. V ďalšej miske zmiešajte tvaroh s bielkom a navrstvite na cesto. Potom na vrch položte pokrájané paradajky, papriku a posypte strúhanou mozzarellou.
  8. Okraje pizze potriete vyšľahaným žĺtkom a dajte piecť do predhriatej rúry pri teplote 180 °C približne na 25

zdroj: Appetizing.tv-Baking Recipes

You Might Also Like