Doma som mala 2 balíčky čokoládových trubičiek a takto to dopadlo: Vynikajúci pudingový koláč bez pečenia!

Zdieľať článok na

Tento koláčik vznikol tak, že som doma našla čokoládové trubičky, ktorým končila záruka a tak si zakomponovala do tohto jednoduchého koláčika. Pochvaľovala si celá rodina, v priereze vyzerá úžasne a chuť jedna báseň.

Potrebujeme:

asi 25 kusov kakaových sušienok

1,5 balenie plnených tyčiniek s čokoládovou príchuťou

3 Zlaté klasy – po 40 g (bez cukru) + 3 polievkové lyžice cukru

3 šálky mlieka

1 kocka masla alebo margarínu (200 g)

4 polievkové lyžice práškového cukru

1 mliečna alebo dezertné čokoláda + 6 lyžíc mlieka

Voliteľné 1/2 bielej čokolády + 3 lyžice mlieka

Postup:

Na plech s rozmermi 24 x 24 cm sme rozložili vrstvu sušienok. Pripravíme krém: jeden pohár mlieka dáme variť na plameň. Vo zvyšnom rozmiešame cukor a pudingy, keď mlieko na plameni zovrie, nalejeme do neho pudingovú zmes a uvaríme hustý puding. Necháme vychladiť.

Maslo si vyšľaháme s práškovým cukrom a postupne pridávame studený puding. Všetko dôkladne šľaháme, kým sa nevytvorí hladký krém. Polovicu krému navrstvíme na sušienky, rozložíme trubičky a zvyšok krému, Prikryjeme opäť sušienkami.

Poleva: V hrnci zohrejeme mlieko, rozlámeme čokoládu a dôkladne premiešame, aby sme získali jednotnú hmotu. Vylejeme čokoládu na sušienky a dôkladne ju rozotrite lyžicou. Ak chceme získať efekt vzoru, musíme rozpustiť polovicu bielej tabuľky čokolády s 3 lyžičkami mlieka v druhom hrnci. Potom na tmavú čokoládu navrstvíme bielou v podobe prúžkov a pomocou tyčinky (napríklad špáradlo) potiahneme po celej dĺžke. Maľovať na polevu možno len vtedy, keď je ešte teplá.

Tento koláčik sa dá robiť ešte jednoduchšie než použijete namiesto vareného pudingu puding bez varenia.

 


Zdieľať článok na

You Might Also Like