Dokonalý veterník na plechu! Tento recept zvládne aj ten kto sladké vôbec nepečie…

Spread the love

POTREBNÉ PRÍSADY:

200ml vody
200ml oleja
180g hladkej múky
štipka soli
6 vajec
uvarené salko
3 / 4l mlieka
2 vanilkové pudingy
1 maslo
2 šľahačky v prášku + 250ml mlieka

POLEVA:

5 dkg práškového cukru
4 lyžice mlieka
20 dkg mletého cukru

Postup:

Do kastrólika dáme olej a vodu a, ako začne mierne variť vsypeme múku a miešame až sa cesto pekne oddeľuje od stien Stiahneme z ohňa, cesto preložíme do misy a chvíľkama premiešame, aby rýchlejšie vychladlo.Do vychladnutého cesta pridávame jedno vajíčko po druhom.Vždycky poriadne vpracujeme a až potom dávame ďalšie.

Cesto som rozdelila na dva plechy, ktoré som mala vyložené papierom.Upečieme vo vopred vyhriatej rúre asi 20 minút.

Urobíme si krém.Uvaríme puding a do vrelého pridáme maslo a necháme vychladnúť Potom všľaháme uvarené salko.Tu natrieme na obrátenú upečenú placku.Ušľaháme dve šľahačky a do nej som pridala tiež jednu lyžicu uvareného Salka.To je druhá vrstva.Priklopíme druhou plackou a polejeme karamelovou polevou.-Rozpustíme cukor do svetlohneda a pridáme 4 pol.lyžice mlieka a rozvaríte.Mne to stvrdlo, ale nebojte sa potom to šlo pekne rozvariť a ešte som potom pridala 2 lyžice mléka.Pridáme ml .cukr a poriadne polevu vymiešame.

You Might Also Like