Tento brilantný čokoládovo-pudingový dezert s prípravou pomocou fľaše vás určite očarí. Tento jedinečný a jednoduchý trik vám pomôže pripraviť koláč, ktorý vyzerá fantasticky. Učte aj svoju svokru a všetci vám za to budú vďační!
Potrebujeme:
- 300 g sušienok
- 150 g masla
- 1,5 l mlieka
- 120 g pudingového prášku s vanilkovou príchuťou
- 200 g kryštálového cukru
- 150 g horkej čokolády
Postup:
- Rozdrvte sušienky do misky, pridajte rozpustené maslo a premiešajte. Následne túto zmes pridajte na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a rovnomerne ju rozotrite lyžičkou po celej ploche.
- Odrežte plastovú fľašu približne v tretine a vložte ju do stredu formy.
- Do hrnca s mliekom pridajte cukor a pudingový prášok a za tepla miešajte metličkou. Miešajte, až kým nevznikne riedka zmes, ktorú si rozdelíte do dvoch misiek.
- Do jednej z misiek pridajte za tepla nalámanú horkú čokoládu a miešajte metličkou, kým sa neroztopí.
- Cez fľašu vo forme dovnútra striedavo nalejte bledú a tmavú zmes. Nakoniec vyberte fľašu a do stredu nalejte zvyšnú zmes.
- Formu vložte na jednu hodinu do chladničky a po vychladnutí môžete servírovať.
Videorecept:
zdroj: Cookrate – Cakes