Dokonalé koláčiky zo šľahačkového cesta, ktoré si okamžite zamilujete!

Spread the love

Akonáhle prvýkrát ochutnáte tieto koláčiky zo šľahačkového cesta, potom už nikdy viac nebudete chcieť robiť žiadne iné. Recept mi ​​prezradila kamarátka, u ktorej som koláčiky ochutnala prvýkrát a moje chuťové poháriky sa mohli doslova zblázniť! Až taká to bola dobrota!

Koláčiky zo šľahačkového cesta sú úžasne nadýchané, vláčne, voňavé a chuťovo jednoducho dokonalé. Doma ich robíme pravidelne a zakaždým sa po nich len zapráši!

Čo budete potrebovať na prípravu?

200 ml smotany na šľahanie
500 g hladkej múky
3 polievkové lyžice majolky
100 ml mlieka
2 žĺtky
kocku droždia
80 g cukru
1 balíček vanilkového cukru
1 polievkovú lyžicu rumu
štipku soli

Ako postupovať pri príprave?

Začnite tým, že si z droždia, cukru a mlieka urobíte kvások, ktorý necháte vzísť.
Akonáhle kvások vzíde, zmiešajte ho s múkou a zvyškom surovín, z ktorých vytvoríte hladké, vláčne cesto. To nechajte hodinku odpočívať.
Medzitým si môžete pripraviť náplň, s ktorou budete koláčiky zo šľahačkového cesta plniť.
Na koláčiky sa hodia aj odrobinky, takže ak máte radi, pripravte si vo voľnom čase ešte posýpku z cukru, masla a múky.
Z cesta potom pomocou lyžice po kúskoch odoberajte, vytvárajte kolieska, do ktorých urobíte jamku a tú potom vyplníte vami vybranú náplňou.

Koláčiky potrite rozšľahanými žĺtkami a ak máte posýpku, posypte jej koláčiky.
Koláčiky vložte do rúry a pečte na 190 ° C doružova.
Po upečení odporúčam koláčiky ešte potrieť rozpusteným maslom zmiešaným s rumom.
Prajem vám dobrú chuť!

You Might Also Like