Lahodné karbonátky sa pripravujú nielen z bravčového či hovädzieho mäsa, ale aj z jemného morčacieho mäsa.
Jeho mletú podobu si môžete kúpiť v obchode, alebo ju pripravíte doma podľa vlastnej chuti. Odporúčame vám vziať si mäso zo stehna a pŕs v pomere 1: 1.
Úloha je nasledovné: Pripraviť si tie najlepšie šťavnaté a jemne pikantnú karbonátky.
Ingrediencie:
1kg mletého morčacieho mäsa
1/2 bochníka chleba
120ml mlieka
50g masla
2 PL slnečnicového oleja
2 vajíčka
2 PL majonézy
250g tvrdého syra
2 paradajky
soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Namočte si chlieb do mlieka, potom z neho vytlačte prebytočnú šťavu a zmiešajte ho s mletým mäsom.
Pridajte vajcia, majonézu, soľ a korenie.
50 g tvrdého syra a masla nakrájajte na malé kocky.
Zmes mletého mäsa si rozdeľte na 10-12 častí, vyformujte z nich menšie placky a do stredu vložte maslo so syrom a vytvorte si karbonátky.
Smažte ich na oleji po dobu 2 minút z každej strany. Nemusí byť úplne hotové.
Osmažené fašírky si vyložte na plech, nalejte tam olej z panvice, kde bolo vyprážané a môžete tam pridať aj trochu vody. Položte na ne tenké plátky paradajok.
Zvyšný syr si nastrúhajte, posypte ním mäso a nakoniec potrite majonézou.
Vložte do rúry predhriatej na 190 stupňov a pečte 30 minút.
Hotovo!
Fašírky môžete piecť rovno v rúre bez vyprážanie na panvici. V tom prípade, budete musieť predĺžiť čas pečenia o 5-10 minút.