Do mäsa som dala syr, maslo a dala piecť: Toto jedlo bude tým najlepším, čo ste kedy upiekli. Príprava je najľahšia na svete!

Spread the love

Lahodné karbonátky sa pripravujú nielen z bravčového či hovädzieho mäsa, ale aj z jemného morčacieho mäsa.

Jeho mletú podobu si môžete kúpiť v obchode, alebo ju pripravíte doma podľa vlastnej chuti. Odporúčame vám vziať si mäso zo stehna a pŕs v pomere 1: 1.

Úloha je nasledovné: Pripraviť si tie najlepšie šťavnaté a jemne pikantnú karbonátky.

Ingrediencie:

1kg mletého morčacieho mäsa
1/2 bochníka chleba
120ml mlieka
50g masla
2 PL slnečnicového oleja
2 vajíčka
2 PL majonézy
250g tvrdého syra
2 paradajky
soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Namočte si chlieb do mlieka, potom z neho vytlačte prebytočnú šťavu a zmiešajte ho s mletým mäsom.

Pridajte vajcia, majonézu, soľ a korenie.

50 g tvrdého syra a masla nakrájajte na malé kocky.

Zmes mletého mäsa si rozdeľte na 10-12 častí, vyformujte z nich menšie placky a do stredu vložte maslo so syrom a vytvorte si karbonátky.

Smažte ich na oleji po dobu 2 minút z každej strany. Nemusí byť úplne hotové.

Osmažené fašírky si vyložte na plech, nalejte tam olej z panvice, kde bolo vyprážané a môžete tam pridať aj trochu vody. Položte na ne tenké plátky paradajok.

Zvyšný syr si nastrúhajte, posypte ním mäso a nakoniec potrite majonézou.

Vložte do rúry predhriatej na 190 stupňov a pečte 30 minút.

Hotovo!

Fašírky môžete piecť rovno v rúre bez vyprážanie na panvici. V tom prípade, budete musieť predĺžiť čas pečenia o 5-10 minút.

 

You Might Also Like