Do konzervy som vložila kuracie mäso. Za hodinu som mala na stole kráľovský pokrm, ktorý v žiadnom supermarkete nekúpite.

Chcete si doma pripraviť delikatesu, ktorá zaberie len 60 minút z vášho života?

Potom si vyskúšajte urobiť kuraciu šunku v plechovke! Znie to trochu neobvykle, ale v skutočnosti to bude lahôdka.

Toto si určite nekúpite v obchode, pretože domáca šunka neobsahuje žiadne farbivá, konzervačné látky, ochucovadlá a podobne.

Mäso bude jemné a diétne, ale uisťujeme vás, že nasýti aj hladné žalúdky. Neváhajte a vyskúšajte!

Ingrediencie:

600 g kuracích pŕs
1 čajovú lyžičku talianskych byliniek
1 polievková lyžica želatíny
2 strúčiky cesnaku
soľ a korenie (podľa chuti)

Postup:

Mäso si umyte, narežte na malé kúsky, pridajte k nemu želatínu v prášku, bylinky, prelisovaný cesnak, korenie a soľ. Všetko premiešajte a nechajte odstáť 20 minút.

Mäso vložte do vrecka na pečenie, zviažte ho niťou, dajte do plechovky a dobre pritlačte.

Rúru si predhrejte na 190 stupňov a šunku pečte približne 50 minút (závisí to aj na vašej rúre). Pod konzervu si môžete položiť tanier alebo plech na pečenie.

Keď je šunka hotová, nechajte ju vychladiť a vložte do chladničky na 12 hodín.

You Might Also Like