Chcete si doma pripraviť delikatesu, ktorá zaberie len 60 minút z vášho života?
Potom si vyskúšajte urobiť kuraciu šunku v plechovke! Znie to trochu neobvykle, ale v skutočnosti to bude lahôdka.
Toto si určite nekúpite v obchode, pretože domáca šunka neobsahuje žiadne farbivá, konzervačné látky, ochucovadlá a podobne.
Mäso bude jemné a diétne, ale uisťujeme vás, že nasýti aj hladné žalúdky. Neváhajte a vyskúšajte!
Ingrediencie:
600 g kuracích pŕs
1 čajovú lyžičku talianskych byliniek
1 polievková lyžica želatíny
2 strúčiky cesnaku
soľ a korenie (podľa chuti)
Postup:
Mäso si umyte, narežte na malé kúsky, pridajte k nemu želatínu v prášku, bylinky, prelisovaný cesnak, korenie a soľ. Všetko premiešajte a nechajte odstáť 20 minút.
Mäso vložte do vrecka na pečenie, zviažte ho niťou, dajte do plechovky a dobre pritlačte.
Rúru si predhrejte na 190 stupňov a šunku pečte približne 50 minút (závisí to aj na vašej rúre). Pod konzervu si môžete položiť tanier alebo plech na pečenie.
Keď je šunka hotová, nechajte ju vychladiť a vložte do chladničky na 12 hodín.