Dajte zbohom vyprážaným fašírkam. SKÚSTE PEČENÉ PLACKY z mletého mäsa plnené syrom a smotanou. 30 minút a máte HOTOVO!

Spread the love

Potrebujete:

800g mletého bravčového mäsa 
300g mletého kuracieho mäsa 
1 cibuľa 
70g chleba 
2 vajíčka 
200ml mlieka 
200ml smotany 
150g tvrdého syra 
soľ 
Korenie 
Kôpor (voliteľne)

Postup:

Zmiešajte si bravčové a kuracie mäso a pridajte doň nakrájanú cibuľu.

Chlieb namočte do 100ml mlieka, potom ho zbavte prebytočného mlieka a pridajte k mäsu.

Do mletej zmesi pridajte zvyšné mlieko, osoľte a okoreňte.

Z mletého mäsa si vyformujte guľôčky vo veľkosti jablka, z nich si vytvorte hniezda a umiestnite na olejom vymastený plech.

Nastrúhaný syr zmiešajte s kyslou smotanou, vajcami a nasekaným kôprom.

Vnútro hniezd vyplňte plnkou, vložte do predhriatej rúry na 200 stupňov a pečte 25-30 minút.

Na prípravu tohto zaujímavého jedla môžete použiť aj mleté ​​hovädzie mäso. Podeľte sa o recept aj s vašimi priateľmi!

 

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like