Cuketovo – zemiakové fašírky: takú pochúťku ste dávno nejedli! Zmiznú skôr, ako pripravíte prílohu.

Zdieľať článok na

Nezvyčajné cuketové fašírky sú na leto ideálnym nápadom na výborný obed. Sú svieže, šťavnaté a nám doma veľmi chutia. Podávajte ich s ľubovoľnou omáčkou !

 

Zloženie:

-2 lyžice múky (+ na valcovanie; my sme použili ražnú múku, ale môžete použiť akúkoľvek múku);

-2 cukety;

-mrkva;

-veľký zemiak;

-5  jarných cibuliek;

-2 vajcia;

-2 čajové lyžičky strúhaného cesnaku;

-soľ, mleté ​​čierne korenie – podľa chuti;

-olej – na vyprážanie.

SPÔSOB PRÍPRAVY:

1. Nastrúhajte cuketu cez veľké strúhadlo. Vložte ju do hlbokej misy a premiešajte s trochou soli. Nechajte ju 10 minút pustiť šťavu. Potom ju dobre stlačte rukami, aby ste ju oddelili od šťavy.

 

2. Zemiaky nastrúhajte cez malé strúhadlo. Dobre ho postláčajte rukami, aby ste ho oddelili od šťavy, ktorú uvoľňuje.

3. Nastrúhajte mrkvu cez malé strúhadlo.

4. Nakrájajte zelenú cibuľku.

5. Vložte všetky pripravené ingrediencie do hlbokej misy. Pridajte vajcia. Zmiešajte.

 

 

6. Pridajte podľa chuti granulovaný cesnak, soľ a mleté ​​čierne korenie.

 

 

 

7. Pridajte múku. Veľmi dobre premiešajte.

 

 

8. Fašírky vytvarujte rukami (pred tvarovaním každej fašírky si posypte ruky múkou – inak budú lepkavé a fašírky nebudú dobre držať tvar). Vyvaľkáme ich v múke.

 

 

9. Fašírky opekáme na rozohriatom oleji na strednom plameňi z každej strany 5-6 minút, kým nie sú pokryté hnedou a chrumkavou kôrkou.

 

 

10. Preložíme ich na tanier vyložený papierovými utierkami, aby sa z nich odstránil prebytočný olej.

 

 

11. Fašírky podávame s omáčkou a dozdobíme podľa vlastnej chuti. Pochutnali sme si na nich so smotanovou omáčkou, pripravenou s cesnakom a kôprom!

 

Prajeme vám dobrú chuť do jedla so svojimi blízkymi!

zdroj: retete-usoare.eu


Zdieľať článok na

You Might Also Like