Potrebujeme:
- 1 ks veľká cuketa
- 3 strúčik cesnak
- 1 ks vajce
- soľ
- polohrubú múku (podľa potreby)
- bryndzu
- slaninku
Postup:
Cuketu si umyjeme, ošúpeme a nastrúhame najemno. Posolíme a počkáme asi 15 minút, aby nám pustila vodu. Tú následne vyžmýkame, aby sme nemuseli použiť veľa vody. Pridáme múku a vajíčko a vypracujeme haluškové cesto, ktoré by malo mať konzistenciu rovnakú ako klasické zemiakové cesto.
Halušky nahádžeme do vriacej vody a počkáme, kým vyplávajú. Potom ich zmiešame s bryndzou a opraženou slaninkou. Podávame napríklad posypané pažítkou. Dobrú chuť.
Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.