Tento dezert je ozaj vynikajúci. Nie je nutné ho piecť a základ tvorí len štyri zložky. Môžete ho zvládnuť za 10 minút a je tak úžasný, že prekoná aj pečené zákusky. Jeho chuť veľmi pripomína zmrzlinu.
Potrebujeme:
- Mascarpone – 400 g
- Práškový cukor – 50 g
- Šľahačková smotana 33% – 80 g
- Sušienky (9-10 kusov, rozmery 6×8 cm)
Doplnkové:
- Zavárané čerešne (odcenené) – 30 g (voliteľné)
Na ozdobu:
- Strúhaná čokoláda
Postup prípravy:
- Ako prvé si pripravíme jednoduchý krém. Všetko, čo potrebujete sú 3 zložky – mascarpone, cukor a šľahačková smotana. Do misky vložíme mascarpone a cukor a najprv ručne premiešame.
- Potom krém šľaháme pomocou šľahača.
- Keď sa obe zložky zliatia, pridáme šľahačkovú smotanu. Opäť šľaháme, až kým nezískame pevný krém.
- Čerešne nakrájame na menšie kúsky.
- Teraz začíname skladať našu “vežu”: 2/3 krému si dáme do cukrárskeho vrecka a 1/3 si odložíme na neskoršie ozdobenie.
- Na tanier uložíme sušienku a potrieme krémom.
- Na vrstvu krému uložíme 2-3 kúsky čerešní, položíme ďalšiu sušienku a takto pokračujeme v vrstvení – vytvoríme tak našu “vežu”.
- Vežu opatrne položíme na tanier na bok a zvyškom krému pokryjeme vrch aj boky.
- Dezert necháme vychladnúť v chladničke približne 2 hodiny.
- Pred podávaním môžeme dezert ozdobiť strúhanou čokoládou.
Video recept:
zdroj: Zdravo a chutne