Predstavujeme vám recept na čokoládovú tortu, ktorá je akýmsi oázou v mori tradičných dezertov. Je to práve tá torta, ktorú vaše deti budú obdivovať a vy budete musieť pripravovať na ich žiadosť opakovane. Originálny recept pochádza z youtube kanála Spice Bites a garantujeme, že vás prekvapí svojou jednoduchosťou a lahodnosťou.
Ingrediencie:
Na cesto:
- 3/4 šálky múky pre torty
- 2 polievkové lyžice kakaa v prášku
- 1/2 čajovej lyžičky kypriaceho prášku
- 1/4 čajovej lyžičky sódy bikarbóny
- 1/4 šálky kryštálového cukru
- 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
- 1/4 šálky rastlinného oleja
- 1/2 šálky vody
Na krém:
- 1 šálka šľahačkovej smotany
- 1/4 šálka práškového cukru
- 2 polievkové lyžice kakaa v prášku
Na glazúru:
- 1/2 šálky šľahačkovej smotany
- 1/2 šálky horúcej čokolády
Na ozdobenie:
- nastrúhaná tmavá čokoláda
Postup:
- Vo veľkej mise premiešame múku, kakao, kypriaci prášok a sódu bikarbónu.
- Potom pridáme cukor, vanilkový extrakt, olej, vodu a všetko dokonale vyšľaháme.
- Panvicu potrieme olejom a pokryjeme papierom na pečenie.
- Nalejeme do nej cesto, zakryjeme a na miernom ohni varíme 8-10 minút.
- Cesto necháme úplne vychladnúť a potom z neho vyrežeme kruh podľa veľkosti formy na tortu.
- Cesto vložíme do formy, ktorú sme predtým obložili fóliou.
- Vo veľkej mise vyšľaháme smotanu, pridáme cukor, kakao a všetko vyšľaháme do konzistencie krému.
- Krém rovnomerne nanesieme na cesto a formu vložíme na hodinu do chladničky.
- V menšej mise zmiešame smotanu s nalámanou čokoládou a vložíme do mikrovlnky na 40 sekúnd.
- Po vytiahnutí z mikrovlnky premiešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí.
- Po vychladnutí tortu vyberieme z formy a polejeme čokoládovou glazúrou.
- Na boky torty nanesieme nastrúhanú tmavú čokoládu.
- Teraz už zostáva len servírovať a vychutnať si túto úžasnú tortu.
Dobrú chuť!
Video návod:
zdroj: Spice Bites